Subotica: Besplatan priključak na gas od 2014.

Kako je izjavio direktor ovog preduzeća Grgo Horvatski, ta mogućnost je stvorena okončanjem deobnog bilansa sa Javnim komunalnim preduzećem Subotička toplana, iz kojeg je pre više od pet godina i nastalo ovo preduzeće za distribuciju gasa.

- Nakon izdvajanja iz sastava Subotičke toplane, preuzeli smo na sebe obavezu da ćemo im isplatiti 3,4 miliona evra. Ta obaveza nam ističe ove godine, a time će nam ostati oko 500.000 evra godišnje koje ćemo isključivo angažovati za dalji razvoj, odnosno priključenje potencijalnih potrošača bez nadoknade - rekao je Horvatski.

On kaže da će ova mogućnost stupiti na snagu 1. januara 2014, te da preduzeće ima kapacitet za priključenje još do 7.500 potrošača.

Trenutno, najveća popunjenost sistema je na Paliću, gde iznosi preko 50 odsto, a najmanja je u naselju Zorka - oko 5 odsto, dok je prosek popunjenost u gradu izmedju 20 i 30 odsto.

Ovaj lokalni distributer snabdeva gasom preko 8.500 potrošača, godišnje isporučuje oko 25 miliona kubnih metara ovog energenta, od čega polovinu potroše kupci iz kategorije privrede.

Izvor: 24sata

Pogledajte još