Murinjo: Ekipa Arsenala je dosadna

Arsenal i Čelsi odigrali su u ponedeljak nerešeno 0:0, a posle te utakmice navijači Arsenala su uzvikivali "dosadni, dosadni Čelsi", pošto se Murinjova ekipa dobro branila.

"Mislim da je dosadan onaj tim koji igra na svom terenu i ne može da postigne gol. To je dosadno. Ako je neko dosadan, onda su to oni (Arsenal), pošto naš golman Petr Čeh nije imao nijednu odbranu", rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

"Igraš na svom, punom stadionu, a svi žele da vide pobedu. Ne postoji nijedan domaći navijač na svetu koji dođe na stadion i ne očekuje da vidi pobedu svoje ekipe", dodao je portugalski stručnjak.

Posle 17 utakmica, Čelsi zauzima četvrto mesto na premijerligaškoj tabeli sa 34 boda, dva manje od vodećih Liverpula i Arsenala, dok Mančester siti na trećem mestu ima 35 bodova.

Murinjo smatra da će se, pored te četiri ekipe, za titulu boriti još Totenhem i Mančester junajted, koji imaju šest, odnosno osam bodova zaostatka za Liverpulom.

Murinjo je sa Čelsijem osvojio šampionske titule 2005. i 2006. godine. On je rekao da uživa u takmičenju u Premijer ligi, u kojoj ima mnogo iznenađenja.

"Sada uživam više nego 2005. i 2006. godine. Fantastično je, postoji pritisak. Rekao sam pojedinim igračima da moraju da nauče da se nose sa takvom situacijom. Moraju da nauče. To za mene nije problem", rekao je on.

"Kada zaostajete 20 bodova za liderom, možete da pobedite na svom terenu sa 6:0 i to neće ništa značiti. Ono što je važno je borba za titulu, da igrate sjajne utakmice i postignete pobedonosni gol. Na taj način će mladi igrači brzo sazreti. Moraju da odrastu i mislim da sam ja prava osoba koja će ih naučiti da se izbore sa ovakvom situacijom, pošto u njoj uživam", dodao je Murinjo.

Beta

Pogledajte još