Stojković: Partizan je moj klub do kraja života

"Zahvaljujem navijačima što su prepoznali moju energiju, motivaciju i volju. Kad čuješ zvižduke ili 'bravo' sa tribina, uvek znaš na čemu si. Navijači su uvek tu i kada vređaju i kada hvale, i presrećan sam što sam ih osvojio odbranama", rekao je Stojković na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

U anketi u kojoj su glasali posetioci Partizanovog sajta, Stojković je dobio 1.130 glasova, odnosno 36 odsto. Drugi je bio kapiten srpskog šampiona Saša Ilić sa 697, a treći Miloš Jojić sa 624 glasa.

Stojković je u Partizan došao 2010. godine, posle plasmana crno-belih u Ligu šampiona, a danas je rekao da bi ponovo uradio isto. Njegov ugovor sa šestostrukim uzastopnim šampionom Srbije ističe u januaru, pa je u potrazi za novim angažmanom.

"27. avgusta je bila utakmica u Briselu (protiv Anderlehta) za plasma u Ligu šampiona, a dan kasnije mi je zazvonio telefon i kada sam video da me zove Lola (bivši igrač Partizana Milan Smiljanić), znao sam šta sledi. Nisam smeo odmah da mu kažem da hoću, hteo sam, ali nisam smeo, pa smo malo razgovarali. Posle sam se sa upravom sve dogovorio. Sada, posle titula i lepih momenata, opet bih to uradio", rekao je Stojković.

Na pitanje da li bi ostao u klubu, kada bi navijači sakupili novac za njegov ugovor, on je rekao da njegov ostanak nije vezan za novac.

"Problem mog ugovora više nije novac. Bilo mi je teško kad god bih pomislio na odlazak, ali smo i ja i svi u klubu shvatili da više nemam šta da osvojim. Novac nije problem, ni mog odlaska ni ostanka, znam da će mi biti teško i svakim danom je sve teže", rekao je Stojković.

Na pitanje da li bi se na kraju karijere vratio u Partizan, na neku od funkcija, golman reprezentacije Srbije rekao je da će "za crno-bele uvek biti tu".

"Partizan je moj klub do kraja života. Ne znam da li ću raditi nešto u klubu, ali znam da ću uvek biti tu", rekao je Stojković.

Mediji su spekulisali da će Stojković karijeru nastaviti u Engleskoj, odnosno da su zainteresovani Stouk i Hal siti, a Stojković je rekao da u ovom trenutku ne želi da priča o tome.

"Ne bih sada ništa pričao o tome. Imam mnogo ponuda, mnogo zemalja i klubova je u opticaju... Najviše bih voleo da odem u Italiju, ali znate koliko je tamo to teško zbog broja stranaca. Retko koji klub će to mesto da 'ispuca' za golmana, pre će da dovede nekog špica",
rekao je Stojković.

On je zahvalio svim trenerima sa kojima je radio u Partizanu, od Aleksandra Stanojevića do Vuka Rašovića, i istakao da je sa svima imao "perfektnu" saradnju.

"Posle svih pehova i povreda, bio je mađioničarski trik biti prvi (u jesenjem delu prvenstva), ali smo uspeli. Zahvaljujem Vuku, on je veliki čovek i trener. Retko koji trener bi sa ovakvom ekipom to mogao da uradi", rekao je Stojković.

Na pitanje koje lepe i ružne momente pamti, Stojković je kao loše istakao povredu na utakmici protiv Javora, zbog koje nije mogao da brani protiv Intera u Ligi Evropa, a kao dva lepa momenta istakao je osvajanje titule sa Stanojevićem i poslednju sa Rašovićem.

"Svaki trofej mi je pođednako drag. U poslednjih šest meseci sam želeo da odem kao prvi na tabeli i odlazim kao prvi", rekao je Stojković.

Sportski direktor Albert Nađ uručio je Stokoviću plaketu za najboljeg igrača u 2013. godini. On mu je zahvalio na tri i po godine provedene u klubu i na tome što je svojim odbranama Partizanu doneo titule i puno uspeha.

Beta

Pogledajte još