Čović: Podižemo Zvezdu na viši nivo

U mesecu januaru na kalendaru se nalazi Demarkus Nelson, u februaru Simonović, u martu Čarls Dženkins, aprilu Raško Katić, u maju Ivan Radenović, u junu trener Dejan Radonjihc, julu Branko Lazić, avgustu Aleksandar Cvetković i Luka Mitrović, septembaru Boban Marjanović, oktobru Blejk Šilb, novembru Jaka Blažič, dok su u decembru Marko Tejić, Nikola Rebić i Dušan Ristić.

Povodom novogodišnjih praznika rukovodstvo kluba pripremlio je šaljive poklone za igrače Zvezde, koje im je uručio Simonović.

Rebić je tako dobio cuclu, Nelson maketu oldtajmera, Cvetković album Lučijana Pavarotija, Blažić "kasicu prasicu", Blažič bukvar, Dženkins mikrofon, Šilb ogledalce.

Radenoviću je pripala replika puške, Mitroviću fudbalska lopta, Tejiću "desna ruka", Ristiću hemijska olovka, Marjanoviću priručnik za vožnju, a Katiću fotografija nekadašnjeg kapitena Zvezde Igora Rakočevića.

Simonoviću je direktor Zvezde Davor Ristović poklonio kapitensku traku u ime fudbalera crveno-belih Nenada Milijaša.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović istakao je da mu je drago zbog šaljive atmosfere, ali da zbog ambicija kluba u predstojećoj godini, 2014. neće biti šaljiva.

"Rekli smo na početku sezone da se okrećemo samo sebi, da podižemo Zvezdu na viši nivo i to upravo radimo. Želim da napravimo iskorak po našem planu koji smo napravili", rekao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih najavio je navijačima i prvu titulu šampiona posle 16 godina pauze.

"Očekujem da velikoj armiji navijača donesemo sam vrh ABA lige, domaće lige i Kupa i dobar rezultat da ostvarimo u Evrokupu. Moram da naglasim da su sve selekcije na polovini sezone na vrhu, imamo kvalitetne stručnjake, vrhunske igrače i dobre uslove. Očekujemo da radom poboljšamo i ispunimo ciljeve", zaključio je Čović.

Zezda je trenutno lider ABA lige, a u subotu dočekuje Široki u Pioniru. Nastavak takmičenja u Evropi počinje 8. januara duelom sa Bilbaom takođe na domaćem parketu.

Pogledajte još