Bomba bačena na redakciju "Vijesti" u Podgorici

Foto: print screen slobodnaevropa.org

U redakciji "Vjesti" bilo je petnaestak ljudi, među kojima nema povređenih. Od jake detonacije demolirane su podrumske prostorije i polomljena su stakla na prozorima nekoliko kancelarija.

Na portalu tog medija je objavljeno da je nepoznati muškarac postavio bombu. Portal Vijesti objavio je da se čula jaka eksplozija, a da je kamera snimila muškarca u tamnoj jakni u momentu kada je prišao prozoru redakcije.

Navedeno je da su demolirane podzemne prostorije i polomljena stakla
na nekoliko kancelarija.
Napad na redakciju Vijesti dogodio se istog dana kada je Vlada Crne Gore osnovala posebnu komisiju sa zadatakom da prati rad državnih organa u istragama koje se tiču napada na medije i novinare. U toj komisiji su i predstavnici medija.

Napad eksplozivom je nastavak serije napada na redakciju "Vijesti".

Redakcija je kamenovana 8. novembra, kada su tri, i dalje nepoznata muškarca, prišla glavnom ulazu redakcije i prozor prvo razbili velikim kamenom, a potom i jednim manjim.

"Vijesti" su napadnute i tokom Parade ponosa, kada je iz dva puta kamenovana redakcija i polomljeno nekoliko prozora.

U avgustu je ispred kuće novinara "Vijesti" Tufika Softića bačena eksplozivna naprava, prethodno su fizički napadnuti novinarka Olivera Lakić, Mihailo Jovović, direktor lista Željko Ivanović...

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević osudio je sinoćni napad na redakciju “Vijesti”, navodeći da je u pitanju atak na slobodnu reč.

Konjević je rano jutros obišao prostorije “Vijesti”, nakon što su nepoznati počinioci bacili eksplozivnu napravu na zgradu u kojoj se nalazi redakcija lista “Vijesti” u Podgorici.

U napadu nije bilo povređenjih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Konjević je izrazio očekivanje da će počinioci napada biti otkriveni u najkraćem roku.

Izvor: Blic / slobodnaevropa.org

Pogledajte još