Devojku napadaju nakon izjave da živi zahvaljujući laboratorijskim miševima

Katerina Simonsen (25) dobila je preteće i uvredljive poruke na Fejsbuku, nakon što je objavila da podržava testove na životinjama u cilju razvijanja lekova.

"Bez toga (lekova dobijenih testiranjem na životinjama), ja bih umrla još dok mi je bilo devet godina", napisala je Simonsen, čija priča je "preplavila" italijanske medije.

Jedan aktivista za zaštitu životinja joj je na to odgovorio: "Mogla bi da umreš i sutra. Ne bih žrtvovao ni svoju zlatnu ribicu za tebe".
"I da si umrla kao dete, nikoga ne bi bilo briga", napisao je drugi aktivista.

Šokirana oštrinom i grubošću ovih komentara, Simonsen, koja ima respiratorne probleme tako da veći deo vremena mora da nosi masku s kisenikom, snimila je video poruku, koja je danas emitovana u više navrata na nacionalnim medijima.
"Želim da se obrazujem kako bih mogla da pomažem životinjama", kaže u poruci sa maskom za kiseonik Simonsen.

Ona dodaje da ima nekoliko pasa i da studira veterinu na Univerzitetu u Bolonji.

"Dobila sam poruke u kojima piše da život 10 pacova vredi više od mog. Ja ne znam na kojoj planeti ti ljudi žive i ko ih je vaspitavao. Živa sam zahvaljujući doktorima, lekovima i životinjama koje su morale da budu žrtvovane", navela je Simonsen u video poruci, pre nego što je briznula u plač.

Njena majka je, međutim, izjavila da je dobila poruke podrške iz celog sveta, uključujući i od Matea Rencija, popularnog lidera levog centra, za koga se očekuje da bude budući premijer Italije

Foto: youtube printscreen
Izvor: Blic

Pogledajte još