Šumaher se bori za život: U kritičnom stanju zbog krvarenja u mozgu

Službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju iz bolnice ili od strane Šumaherovog menadžmenta zasad nema.

Pre ovih vesti Šumahera je u bolnici posetio nekadašnji francuski vozač Formule 1 Olivier Panis, koji živi u Grenoblu. Aktuelni su vozači unesrećenom kolegi podršku počeli davati putem Twittera. Među njima je Heikki Kovalainen, koji je napisao da se nada Schumacherovom skorom oporavku. Sličnu je poruku imao i Adrian Sutil, dok je Romain Grosjean napisao da su njegove misli sa Šumaherom i njegovom porodicom.

Inače, Schumacher je u francuskim Alpima bio na odmoru. Tamo u vlasništvu ima planinsku kolibu.

20:15 U bolnicu u Grenoblu u večernjim je satima u pratnji policije stigao jedan od najboljih francuskih neurohirurga Gerard Saillant, stručnjak za teške povrede mozga i kičme, inače Šumaherov prijatelj.

U međuvremenu je nastala potpuna konfuzija oko toga ko će u javnost izaći sa službenim informacijama o njegovom stanju. Prvo je bila sazvana pa naprasno otkazana press konferencija u bolnici, Jean-Marc Grenier odbio je da odgovara na pitanja okupljenih novinara najavljujući saopštenje, ali ubrzo je stigla vest da ni od saopštenja neće biti ništa, već da će s informacijama u javnost izaći Šumaherov menadžment.

Izvor: jutarnji.hr

Pogledajte još