Osmosatna dijeta: Kako da jedete sve što želite, a da ipak smršate

Tako ćete ubrzati metabolizam i sagoreti višak masti, a za još bolje rezultate probajte da jedete zdravu, nemasnu hranu koja će vam dati više energije i manje kalorija.

Pozitivne strane dijete:

- kad planirate obroke u osmosatnom periodu, postajete svesniji svega što jedete. Na taj način jedete zdraviju hranu i ne unosite nepotrebne masnoće.

- mogućnost konzumiranja svega što poželite delovaće vrlo dobro na vašu psihu, pa nećete imati potrebu za prejedanjem.

- ako vam je poslednji obrok u 17 ili 18 sati, nećete jesti nezdrave obroke kasno uveče.

- doći će i dan kada nećete moći da izdržite bez hrane za vreme posta, a u tom slučaju možete da pojedete neku namirnicu s puno vlakana i proteina. Jogurt, povrće ili orašasto voće uvek su odličan izbor.

Negativne strane dijete:

- s obzirom na to da smete da jedete bilo šta u osmosatnom periodu, često ćete posegnuti i za nekom nezdravom hranom, što može doprineti i debljanju ili zdravstvenim problemima.

- nemoj preterati s redukovanjem hrane. Telu su potrebni nutrijenti, pa uvek nastojte da unosite dovoljno vitamina, minerala, proteina, zdravih masnoća i ugljenih hidrtata.

- ako unosite više kalorija nego što ih trošite, dijeta neće imati smisla. Za dobre rezultate ipak morate da napravite plan ishrane i vežbi.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile

Pogledajte još