Jelen rogovima izbo naučnicu sa Kembridža dok je šetala šumom

Povrede su opasne i Stounova se još uvek nalazi u kritičnom stanju, a mogla bi da ostane i paralizovana.

Ovakvi incidenti su krajnje retki i dešavaju se otprilike u jednom od milion slučajeva, mada lokalni stanovnici kažu da su jeleni sada, u sezoni parenja, uznemireni i agresivni, te da im se oni sami uglavnom sklanjaju s puta i izbegavaju da noću bazaju po šumi.

U susretu sa ljudima jeleni, naime, u ovom periodu godine često ne beže, već zauzimaju preteći stav i kopaju zemlju nogom, zbog čega ih je bolje izbegavati.

Tamošnji lovočuvari, međutim, tvrde da za njihovog života nije zabeležen slučaj da je jelen istrčao iz mraka i nekoga bez upozorenja tako žestoko napao i opasno povredio.

Kejt se rodila kao muškarac

Nazvane goste u šumi jeleni doživljavaju kao rivale, od kojih imaju potrebu da zaštite ženke i teritoriju, a Stounovu je njen napadač iz grupe izdvojio najverovatnije zbog toga što se je sa svojih 183cm bila najviša, te ju je zbog toga shvatio kao predvodnika i najveću pretnju.

Visinu koja joj je donela ovu nevolju, Kejt Stoun može da zahvali pre svega tome što je rođena kao muškarac, da bi 2007. promenila pol.

Izvor: Blic

Pogledajte još