Seka Aleksić: Bolje da se drugi bave mojim životom, nego ja njihovim

Svetlana Aleksić je sa osmehom na licu ispratila 2013. godinu koja je, po njenom mišljenju, bila i više nego uspešna na svim poljima. Turneja, novi singlovi, ali i različiti natpisi u medijima uticali su na to da bude još jača i uspešnija, a u novogodišnjem intervjuu za “Alo!” ispričala je čemu će težiti u 2014.

- Za mene je ova godina bila veoma uspešna na svim poljima. Imala sam više nego uspešnu turneju “Lom”, susrela sam se sa mnogobrojnim ljudima koji cene moj rad, imala sam fantastične nastupe, fenomenalne koncerte, dva nova singla, pozive za saradnju od talentovanih i kreativnih ljudi. Mnogo sam radila, ali sam i pored toga imala vremena da se posvetim porodici i prijateljima, da putujem i upoznajem nove ljude koji su me obogatili svojim iskustvima i načinom razmišljanja. Snimila sam novi singl “U mraku”, koji je publika odlično prihvatila. Ove godine Veljko i ja smo naš dom učinili još lepšim. Malo smo ga preuredili, u dvorištu sada imamo i bazen, pa tako naši prijatelji mogu da uživaju kad su kod nas u gostima, kao da su na letovanju.

Ove godine se pisalo da ćeš se podvrgnuti vantelesnoj oplodnji. Kakvi su ti planovi po pitanju potomstva?

- Pisalo se! Dobro ste rekli! Odavno sam odlučila da svoju intimu čuvam za sebe! Neke stvari u životu se dešavaju baš onda kada im je vreme, ne onda kada bismo mi to možda želeli. Verujem u Boga i njegovu silu!

Šta želiš da zaboraviš iz 2013. godine?

- Lično nisam doživela ništa loše što bih želela da izbrišem iz sećanja. Bilo je nekih nesreća i tragedija koje su potresle celu naciju, sve normalne ljude koji nisu izgubili saosećajnost. Emotivna sam i takve stvari na mene snažno utiču. Posebno mislim na priče o ugroženom zdravlju ili životu najmlađih. Volela bih da ih u narednoj godini ne bude. Da bude više ljubavi, osmeha, zadovoljstva.

Šta želiš da ti donese Nova godina?

- Kao i svi normalni ljudi koji kreću od toga da nam je sopstveno i zdravlje naših najmilijih nešto najbitnije, želim dobro zdravlje. Potom ljubav i sreću. A zdrav čovek uz malo sreće može da ostvari sve. Ukoliko to dovoljno jako želi. Početkom 2014. biću potpuno posvećena pripremama novog albuma i snimanju pesama koje ću publici predstaviti na proleće. Veći deo pesama je već spreman i ceo januar i februar ćemo moj tim saradnika i ja intezivno raditi na novom albumu da bi publika, ako sve bude po planu, već u martu mogla da čuje nove pesme. Potom slede promotivne aktivnosti u kojima će biti i zanimljivih i originalnih ideja. Prerano je da otkrivam detalje, mogu samo da kažem da će to u svakom smislu biti veliki korak napred.

Ove godine se spekulisao da ste ti i tvoj suprug Veljko pred razvodom. Kako ste reagovali kada ste pročitali takve naslove?

- Vreme ne trošim na neozbiljne stvari i teme, a takvi naslovi su upravo takvi. Nisu me čak ni privukli da pročitam šta tačno piše. Zrelost i ozbiljnost mi ne dozvoljavaju da krenem “rafalno” da iznosim argumente protiv. Moj, i poslovni i privatni život je već godinama pred medijima i javnošću kao na dlanu. U priče o navodnoj krizi u mom braku ne veruju ni oni koji ih plasiraju. Svakome bih poželela brak kakav je Veljkov i moj.

Pre nekoliko meseci, pevačica Jelena Karleuša vređala te na Tviteru jer nemaš decu, a cela nacija je u tom trenutku stala uz tebe. Kako ti je bilo u tom trenutku i ko ti je pomogao da ne uradiš neke nepromišljene stvari?

- Izostanak bilo kakve reakcije često je najbolja reakcija. Zalagati se za ravnopravnost, toleranciju, a osuđivati ljude koji se još nisu ostvarili kao roditelji, ne ide jedno sa drugim. Ne ide, ukoliko smo iskreni. U neiskrenosti je sve dozvoljeno. U svakom slučaju, bolje je da se drugi bave mnome i mojom porodicom, nego da se ja bavim drugima. Ozbiljnost i zrelost mi ne dozvoljavaju da se bavim životima drugih, jer želim da se bavim sobom i da uvek sebi postavljam nove ciljeve na čijem ostvarenju ću raditi. Tih dana su me svi mediji podržali u glas i hvala im. Vređati bilo koga, po bilo kojoj osnovi je za mene užasna stvar!

Kako komentarišeš to što je jedna zebra u zoološkom vrtu dobila ime po tebi, i to nakon što si na Instagramu postavila sliku na kojoj si obučena u helanke sa zebra- printom?

- Meni je to bilo veoma simpatično.

Igrala si u filmu “Mi nismo andjeli 3”, pozajmila glas u crtanom filmu “Štrumpfovi”. Da li da očekujemo još neki sličan projekat?

- Muzika je moj život nešto čemu sam maksimalno posvećena. Tako će ostati i ubuduće. A što se angažmana na filmu tiče, to su dragocena iskustva koja su mi donela neku novu energiju, novi način da se iskažem, nova poznanstva. Ukoliko se i u narednom periodu desi neka zanimljiva i privlačna ponuda, ukoliko mi scenario i uslovi budu odgovarali, rado ću prihvatiti i novi izazov u filmskom svetu.

Kako komentarišeš to što su mnogi negativno pričali o tvom angažmanu na crtanom filmu “Štrumpfovi”?

- Ne bih se složila sa ocenom da su komentari bili negativni. Naprotiv, bilo je izuzetno lepih komentara koji su na mene delovali stimulativno da možda i u budućnosti prihvatim neku sličnu ulogu. Komentar jednog mladog glumca koji je u celoj toj priči video priliku da skrene pažnju medija i javnosti na sebe, ne znači ništa nasuprot brojnim lepim komentarima. Da budem iskrena, laskalo mi je kada su o mom angažmanu u sinhronizaciji “Štrupmfova” reči hvale imala velika glumačka imena.

Pojedine pevačice javno komentarišu politička pitanja i trenutnu vlast, dok pojedini političari korististe svaku priliku da se late mikrofona i zapevaju. Da li misliš da muzika i politika treba da se mešaju?

- Mislim da je to individualna stvar. Svako od nas čini ono što mu prija. Ne vidim ništa loše u tome što neki političar u nekom trenutku uzme mikrofon i zapeva. Kao što ne vidim ništa loše u tome ako neko iznese svoj stav o nekom pitanju. U svojim blogovima često dotaknem teme koje čine našu stvarnost, svakodnevicu. Ali, to ne znači da se bavim politikom. Kada bi političari organizovali koncertne turneje, a estradni umetnici pohrlili da sednu u skupštinske klupe, e to bi već bila druga stvar. To bi bio cirkus koji ne bih podržala.

Mnogi su pokušali da te imitiraju, pa je tako nedavno Boris Milivojević imao priliku da u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“ uđe u tvoj lik. Da li si gledala kako te je imitirao i kako ti se čini?

- Emisiju nisam gledala, ali sam posle mnogobrojnih poruka koje sam dobila morala naknadno da pogledam snimak Borisove imitacije. Milivojević se svojski potrudio da taj zadatak uradi najbolje što ume. Ako je suditi po komentarima članova žirija, a i gledalaca, u tome je uspeo.

Izvor: Alo

Pogledajte još