EVROLIGA:Partizan poražen od madridskog Reala

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Terens Kinsi sa 17 poena, Bogdan Bogdanović postigao je 15, dok su Real predvodili Rudi Fernandes i Serhio Rodriges sa po 16.

Partizan će u sledećem kolu gostovati Bajern Minhenu narednog četvrtka.

Partizan je odigrao hrabro i uradio je sve što je mogao protiv "tima snova" iz Madrida.

Crno-beli nijednom nisu vodili, ali Real ove sezone praktično i nije bio u zaostatku i ima učinak od 25 pobeda bez poraza u sezoni. Madriđani su često imali dvocifrenu prednost, ali se domaći tim vraćao rezultatski i uspeo da namuči velikog favorita.

Partizan je meč igrao bez svog dugogodišnjeg trenera Duška Vujoševića, koji ima zdravstvene probleme, tako da je meč vodio njegov prvi pomoćnik Velimir Gašić.

Real je prvi poveo košem Rudija Fernandesa, a Partizan je od tada "jurio" rezultat.

Madriđane su u prvoj deonici predvodili Nikola Mirotić i Janis Burusis, uz pomoć ostalih saigrača. Crno-beli nisu uspevali da kontrolišu skok, a gosti su odlično štuirali iz svih pozicija i posle prvih 10 minuta su imali 12 poena prednosti, 29:17.

Kinsi je pogodio koš na početku druge deonice, a Serhio Ljulj je odgovorio trojkom, tako da je Real tada poveo sa maksimalnih 13 poena prednosti, 32:19.

Delovalo je možda tada da će "evropska kaznena ekspedicija" da pregazi Partizan, ali domaći košarkaši su imali drugačije ideje.

Gašić je postavio zonsku odbranu, a na terenu se raspucao Terens Kinsi, tako da je Partizan počeo da smanjuje vođstvo, da bi sredinom druge četvrtine prišao na samo pet poena "minusa", 39:34.

Vredno je Partizan radio za svaki poen, ali je Real bio brži i u nekim navratima je imao više sreće, tako da je uz pomoć trojki Serhija Rodrigesa u završnici došao do rezultata 47:39 na poluvremenu.

Partizan je najbolju odbranu igrao u trećoj četvrtini i sveo moćni Real na samo 11 poena, ali je zato i postigao samo 10.

Koliko je Partizan premoren i istrošen, videlo se i tokom ovog meča, pošto je nekolicina njih šepala ili pravila bolne grimase tokom igre držeći se za razne delove tela.

Crno-beli nisu mogli da izdrže tempo trenutno najboljeg evropskog tima, tako da je Real u poslednjoj deonici napravio osetniju razliku i na kraju slavio sa 80:64.

Utakmicu u Areni gledalo je 21.374 gledaoca.

Pogledajte još