Bračni par se razneo bombom

Kako nezvanično saznajemo, razneli su se bombom. Njihova beživotna tela pronašao je Cvijetinov brat oko devet časova, ali se pretpostavlja da se nesreća dogodila dosta ranije. Ipak, niko od komšija i rođaka nije čuo kada je bomba eksplodirala. Pretpostavljaju zbog debelih kamenih blokova od kojih je kuća napravljena.

Kada je brat došao pred njihovu kuću da ih obiđe, zvao ih je nekoliko puta, ali se niko nije odazivao. Tada je ušao unutra i zatekao stravičan prizor. Iz brčanske policije juče nisu mogli da kažu više informacija o ovom slučaju, osim da su supružnici nastradali od eksplozivne naprave i da je policiji slučaj prijavljen u 9.52 časova.

"Zasada samo možemo reći da je reč o samoubistvu. Sve okolnosti biće naknadno poznate", istakao je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se prema prvim rezultatima uviđaja pretpostavlja da je bombu aktivirao Cvijetin.

"Muž je prvo izašao iz kuće u nameri da se ubije. Međutim, tada je za njim potrčala žena u pokušaju da ga odvrati od te namere. Uspela je da ga nagovori da se vrati u kuću, ali nažalost, muž je ipak aktivirao bombu i oboje su nastradali na licu mesta", kaže izvor blizak policiji.

Saznajemo i da je pored njih pronađena još jedna bomba. Komšije i rodbina tragično nastradalih Jovića kažu da su se supružnici dobro slagali. Dodaju da je Cvijetin duže vreme bio bolestan, ali da nije imao psihičkih problema. Nikada nije bio agresivan niti je bilo čime nagoveštavao da će dići ruku na sebe ili suprugu.

"Živeli su sami. On je u poslednjih pet godina imao oko pet-šest moždanih udara. Uvek kada bi ga odveli u bolnicu, govorio je zašto smo ga dovozili i da je trebalo da ga pustimo da umre", kaže rođaka bračnog para Jović.

Svi koji su poznavali Cvijetina i Anđelku tvrde da Cvijetin nikada nije prežalio sina koji je 1993. godine poginuo u ratu sa svega 20 godina. Imaju još jednog sina, sveštenika koji živu u Prokuplju u Srbiji.

"Taj drugi sin pokušavao je da dobije parohiju bliže ocu i majci kako bi im bio pri ruci. Nažalost, nije uspeo i evo, zatekla ga je strašna vest", rekla je jedna meštanka Stanova koja nije želela da joj spominjemo ime.

Ni slutnja

Noć pre očajničkog čina Cvijetin je u kući razgovarao sa bratom. Bio je dobro raspoložen i veseo.

„Drago mu je bilo što je dobio neke nove lekove. Nijednog trena nije se moglo naslutiti da će se sve ovako završiti“, tvrdi jedan komšija bračnog para Jović.

Izvor: Blic

Pogledajte još