Pobednik Gitarijade The dark ocean

ZAJEČAR, 26. jula 2009. (Beta) - Demo grupa The dark ocean iz Sombora pobednik je 43. zaječarske gitarijade, odlučio je žiri te manifestacije koja je završena u nedelju u 06.00 sati.

Nagrada publike pripala je zaječarskim grupama Brain damage i Plood, a specijalna nagrada uručena je grupi Santos iz Bačke Palanke, jer je prosek članova ovog benda svega 13 godina. Pobedniku Gitarijade pripala je nagrada od 100.000, dok je za pobednike po glasovima publike, nagrada iznosila 50.000 dinara.

Ipak, najviše pažnje publike izazvao je koncert bivšeg frontmena grupe Toto Stiva Lukatera, koga je, prema procenama, gledalo oko 5.000 ljudi. Lukater je održao fantastičan devedestominutni koncert, tokom kojeg je u pratnji odličnih muzičara svirao pesme sa novog albuma "Everćanging times", i iz njegove ranije solo karijere.

Na ogromno oduševljenje pubblike, Lukater je tokom koncerta svirao delove pesama Milesa Davisa, Jimie Hendrixa, a tokom kompozicija u latino ritmu, uklopio je solo deonice Carlosa Sanlate i Kristine Agilere.

Pogledajte još