"Uradio sam to da zaslužim raj": Videoporuka bombaša iz Volgograda

0

Bolničar hitne pomoći Pavel Pečenkin, koji se 29. decembra razneo na železničkoj stanici u Volgogradu i ubio 18 i ranio 36 ljudi, u martu je ostavio videoporuku roditeljima, prenosi "Dnevni avaz".

Teško mi je da vidim vaše suze, ali ja sam odabrao put Alaha. Odabrao sam to da Alah bude zadovoljan mnome i da zaslužim raj. Vi me ne možete skinuti s tog puta“, poručio im je.

Dodao je i da nije hteo da pogleda njihovu poruku kako ga „ne bi skrenuli s puta“.

„Nisam hteo da gledam jer sam mislio da će me smekšati', kazao je i još jednom ponovio kako nema nameru da se vrati kući, prenosi Moskva Tajms.

„Meni Alaha niko ne nameće, rekao je i istakao da su mnoga njegova braća ostavila svoje porodice i „otišla u iskušenje džihada“. Poručio je i da ne veruju svemu što vide i čuju na televiziji o muslimanima. „Mi ne ubijamo decu, ali ovde vidim puno dece koja plaču za svojim očevima“, rekao je.

Ova je videoporuka, zapravo, bila odgovor na poziv njegovih roditelja koji su ga zamolili da se vrati kući. Naime, njegov otac Nikolaj ga je u poruci zamolio da „baci oružje pre nego postane terorista. Šetaju li svi muslimani okolo sa oružjem? Vi ste jedini tako tvrdoglavi. Koju su ti štetu naneli ti ljudi?, rekao je u poruci njegov otac.

Njegova majka Fanazija mu je poručila da je i ona bila muslimanka i da želi da se suzdrži od nasilja.

„Kakav Kuran!? Alah nikad nije rekao da se ljudi trebaju ubijati. Pavlik, ja imam poverenja u tebe – vrati se, molim te“
, poručila mu je majka te dodala da, otkad je otišao, živi u paklu, prenosi dnevnik.hr

„Zamisli da neko ubije tvoje roditelje, kao bi se ti osećao? Zašto decu pretvaraš u siročad“,
upitala ga je.

Inače, Pavel Pečenkin je rodom iz Volžska koji se nalazi na istoku evropskog dela Rusije. U decembru 2011. godine je prešao na islam, a potom i odselio od roditelja koji neko vreme nisu znali ni gde se nalazi. Nakon prelaska na islam, Pečenkin se nazvao Ansara al-Rusia.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.