U avionu nekoliko puta zapalio cigaretu, pa su morali da ga vežu

Matijas Jorg (54) je za vreme leta koji traje oko sedam i po sati nekoliko puta zapalio cigaretu. Za prvu su ga ljubazno zamolili da je ugasi, što je on odmah i učinio. No, nije mogao da izdrži pa je ponovo zapalio. Kada su ga opet upozorili, prema tvrdnjama svedoka, postao je agresivan pa je nasrnuo na članove posade. Oni su ga potom obuzdali i privezali za sedište.

Jorg je inače iz Nemačke, a odmah nakon sletanja privela ga je policija.

U četvrtak ujutru već je bio na sudu u Brizbejnu gde je rekao kako je povređen prilikom vezivanja. Optužen je za pušenje u avionu što je strogo zabranjeno, a i za napad na člana posade. Postavljena mu je kaucija nakon što je pristao da preda pasoš kao i da ne prilazi ni jednom međunarodnom aerodromu na udaljenost manju od 100 metara.

Inače, ne postoje međunarodni zakoni kojima se reguliše ponašanje posade prema agresivnom putniku ali se obično ravnaju prema zakonima koji vrede u državi u kojoj je avion registrovan.

Odluku o tome da li da se obuzda neki putnik na ovakav način mora da donese kapetan, ali pre toga, ukoliko je moguće, o incidentu je dužan da obavestii policiju i da navede razloge zbog kojih se odlučuje na ovakvo radikalno postupanje.

Izvor: Alo
Foto: Morguefile

Pogledajte još