Šumaherove šanse za oporavak 40-45%?

Ipak, Pajen je istakao da je to samo statistika te da veruje da će se legendarni Nemac oporaviti od teške povrede zbog koje je imao dve operacije mozgda.

Ranije tokom dana, a koji predstavlja 45. rođendan sedmostrukog šampiona F1, poznati neurohirurg iz Nemačke Uve Keler je rekao da bi Šumaher mogao ostati u komi nedeljama, čak mesecima, ali da je važno što je u stabilnoj fazi.

"Kada su u pitanju ovako teške povrede pacijent može da se probudi posle dve do tri nedelje. Naravno, može i ranije, ali i kasnije", izjavio je Keler za nemački dnevni list Bild.

Posle nesreće na skijanju i teških povreda glave Šumaher je na Univerzitetskoj klinici u Grenoblu u stanju indukovane kome, a lekari su potvrdili da je u stabilnom, ali i dalje kritičnom stanju.

"Bez obzira na sve, teško je davati bilo kakve prognoze. Mogu da prođu dani, ali i nedelje dok pacijent prvi put otvori oči. Moguće je, nažalost, i da se pacijent ne probudi ispravno i završi u vegetativnom stanju ako je njegov mozak previše oštećen", upozorio je Keler, šef neurohirurgije na klinici Asklepios u Hamburgu.

Pogledajte još