Pružite svom licu negu kakvu zasužuje

Ista jeste da je lepa i čista koža nešto što nam geni nose, ali još i više zavisi od nege i pažnje koju joj pružamo.

Mnoge devojke s nečistom kožom i bubuljicama često se žale kako jednostavno nemaju sreće, ali najverovatnije je da čeprkaju po licu, jedu pogrešnu hranu i tretiraju kožu pogrešnim proizvodima.

Ukoliko želite da se napokon rešite bubuljica, poštujte ovih 5 zakona lepe i čiste kože:

1. Ne čačkajte lice
Koliko god bilo primamljivo cediti bubuljice i mitesere, zapamti da tako samo produžavate njihovo trajanje i raznosite bakterije po licu, što znači da tako izazivate i nastajanje novih problema. Uz to, čeprkanjem po licu možete da stvorite i ožiljke koje je kasnije nemoguće ukloniti.

2. Pazite na ishranu
Masna hrana, gazirani sokovi i slatkiši sigurno ne utiču pozitivno na vašu kožu. Ako želite da se rešite bubuljica, u organizam unosite puno vode i nezaslađene čajeve kao i mnogo povrća i voća punog antioksidansima.

3. Držite se osnovnih proizvoda
Znamo da su police prodavnica s kozmetikom prepune raznih proizvoda za negu kože, ali ako imate problem s kožom - držite se osnovnih proizvoda. Dobar sapun ili tonik za čišćenje lica, proizvod za čišćenje šminke oko očiju, blagi piling i hidratantna krema i više su nego dovoljni.

4. Pazite na higijenu svoje šminke
Bezveze se trudite oko nege kože ako šminku koju nanosite prljavim četkicama ili prstima ili ako pribor delite s prijateljicama. Vaš neseser uvek treba da bude besprekorno čist.

5. Čistite mobilni i naočare
Prljav mobilni čest je uzrok bubuljica. Redovno ga čistite, baš kao i naočare. Isto tako, nemojte da dirate lice prljavim rukama.

Izvor: B92

Pogledajte još