Mali predlaže video nadzor u vozilima GSP-a

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali najavio je danas mogućnost uvođenja video nadzora u sva vozila gradskog prevoza, kako bi se sprečili učestali napadi na vozače, a nasilje zaustavilo.

"Što se tiče kamera, one postoje u novim Solaris autobusima i to je oko 200 autobusa, a postoje i u novim Kaufovim tramvajima. Sva ostala vozila to nemaju i jutros sam imao sastanak sa direktorom GSP-a i s njim dogovorio da pripreme projekat uvođenja video nadzora u sva ostala vozila", rekao je Mali.

Mali je novinarima, nakon obilaska sigurne kuće rekao da, bi to moglo da se pripremi do donošenja odluke o privremenom finansiranju za drugi kvartal ove godine.

"Naravno treba da prođe proces javne nabavke i svega, ali siguran sam da će to dati pravi rezultat", rekao je Mali.

Mali je rekao i da su članovi Privremenog organa imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima sindikata, GSP-a i MUP-a, i da je dogovoreno da postoje policijaci u civilu koji će patrolirati "kritičnim" linijama.

"U nedelju sam rekao da je MUP spreman da pošalje policajce u civilu da patroliraju linijama za koje je utvrđeno da su kritične u smislu najvećeg broja napada i taj dogovor je već napravljen", rekao je Mali i dodao da će svaki vozač GSP-a imati telefon kojim može da prijavi napad.

Taj telefon je, rekao je Mali, povezan sa GSP-om i MUP-om, a interventna policija bi reagovala i spremna je da reaguje na svaki napad u najbržem roku.

On je istakao i značaj "panik" tastera navodeći da oni već postoje u svim vozilima GSP-a.

"Uvođenjem video nadzora, boljom saradnjom sa MUP-om, telefonskom vezom koja već postoji između vozača i interventne brigade i boljim korišćenjem panik tastera, mislim da takve stvari možemo da sprečimo", istakao je predsednik Privremenog organa. On je ponovio da Privremeni organ podržava protest koji su najavili sindikati GSP-a.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još