Danas zvanično najdepresivniji dan u novoj godini

0

Pojeli ste svu hranu, vreme je užasno, praznici su se završili i ispostavilo se da ste potrošili znatno više nego što ste želeli i došlo je vreme da se vratite svakodnevnim obavezama i poslu. Zato i nije preveliko iznenađenje ako se osećate depresivno.

Međutim, niste sami zato što je danas „tužni ponedeljak“ – navodno najdepresivniji dan godine.

„Tužni ponedeljak“ originalno je identifikovan 2005. godine kada je akademik Klif Arnal mislio da on pada poslednje nedelje januara.

On je do ovog datuma došao korišćenjem velikog broja faktora uzimajući u obzir i vreme, dugove, propale novogodišnje rezolucije i broj dana koji je prošao nakon praznika.

Međutim, u protekle tri godine istraživači su analizirali više od 2 miliona tvitova u janurau u potrazi za negativnim frazama i generalnom padu raspoloženja.

Oni su otkrili da će danas biti skoro pet puta više tvitova u vezi sa krivicom dok ljudi polako posustaju od svojih novogodišnjih obećanja.

Stručnjaci današnji dan takođe zovu i „ponedeljkom razvoda“ pošto je ponedeljak najpopularniji dan za započinjanje brakorazvodne parnice dok se tokom samog januara desi duplo više razvoda nego u septembru koji je drugi najpopularniji mesec za razvode.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.