Napadnut vozač i kamenicama demoliran autobus JKP "Autotransport Pančevo"

Na Badnji dan, par dana uoči zakazanog mirnog protesta u Beogradu protiv nasilja nad zaposlenima u javnom prevozu, u Omoljici je brutalno napadnut vozač JKP "Autotransport Pančevo", u vozilu koje je uredno saobraćalo na redovnoj liniji Ivanovo-Pančevo, navedeno je u saopštenju.

Po izjavama prisutnih, tri nepoznata mladića su ušla u autobus i nakon što su odbili da plate karte, vozača su fizički napali, a potom su izašli iz autobusa, vozilo su demolirali kamenicama i pokušali da u autobus, u kom se nalazilo dvadesetak putnika, među kojima je bilo i male dece, ubace zapaljenu baklju.

Vozač je sve vreme postupao po preceduri i odmah je obavestio policiju i dispečerski centar, vodeći računa o bezbednosti putnika i o svojoj bezbednosti.

Nakon što su stanari okolnih kuća počeli da izlaze na ulicu zbog buke i krenuli ka autobusu da priteknu u pomoć, napadači su pobegli.

Vozač je odmah nakon incidenta pregledan u pančevačkoj hitnoj pomoći gde su mu konstatovane lakše telesne povrede i vidno je uznemiren nakon ovog brutalnog akta nasilja, koje nije bilo ničim izazvano.

Policija je izvršila uviđaj na licu mesta i u toku su mere da se počinioci u najkraćem roku otkriju i privedu pravdi.

Izvor. 24sata

Pogledajte još