Pozitivne kritike iz inostranstva za film Đavolja varos

0

BEOGRAD, 27. jula 2009. (Beta) – Film "Đavolja varoš" predstavlja snažan debi reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića i taj film će svakako naići na dobar ođek kako u srpskoj tako i u inostranoj distribuciji, ocenio je američki nedeljnik namenjen filmu, pozorištu, televiziji, muzici i tehnologiji "Varajeti".

BEOGRAD, 27. jula 2009. (Beta) – Film „Đavolja varoš“ predstavlja snažan debi reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića i taj film će svakako naići na dobar ođek kako u srpskoj tako i u inostranoj distribuciji, ocenio je američki nedeljnik namenjen filmu, pozorištu, televiziji, muzici i tehnologiji „Varajeti“.

U saopštenju ekipe filma „Đavolja varoš“ se navodi da je časopis u svojoj kritici naveo da Paskaljevićevo ostvarenje predstavlja stilizovanu crnu komediju o životu u savremenom Beogradu koji „satiriše moralnu bedu koja se nadnela nad Srbijom“.

„Film je ujedno divlje smešan i zastrašujuć, absurdan i verovatan, i predstavlja nemilosrdan ekspoze nacionalnog karaktera“, navodi se u kritici. U časopisu „Varajeti“ se navodi da u filmu igraju neki od vrhunskih glumaca koji tumače gradske žitelje, čiji životi se prepliću u toku vrućeg letnjeg dana dok se nacionalne teniske zvezde takmiče na važnom turniru.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.