ŠTA ĆEMO DA GLEDAMO - Najuzbudljiviji filmovi u 2014. godini ...

The Monuments Man - Operacija: Čuvari nasleđa

Iako je najvljivano da će izaći još 2013. godine, spoj Oceans Eleven-a i Drugog svetskog rata u ostvarenju Džordža Klunija stiže sredinom februara. Dovoljno je da vam kažemo par imena sa spiska glumaca da bismo vas zaintrigirali da odete u bioskop, a među njima su pored samog reditelja i Met Dejmon, Kejt Blančet, Bil Marej, Džon Gudman, Hju Bonvil (Downton Abbey) i zvezda filma The Artist Žan Dižardan. Svi oni su udruženi u misiji spasavanja umetničkih dela od nascističkog uništavanja.


The Grand Budapest Hotel

O reditelja filmova Voz za Dardželing (The Derjeeling Limited) i Kraljevstvo izlazećeg meseca (Moonrise Kingdom) u martu nam stiže još jedna sjajna komedija, ovoga puta sa Ralfom Fajnsom na čelu. Radnja filma prati dogodovštine Gustava (Fajns), vratara budipeštanskog hotela, i njegovog pomoćnika Zero Mustafe, koji mu postaje najverniji prijatelj. Pored "engleskog pacijenta" na filmu ćete imati priliku da vidite plejadu sjajnih glumaca: Džada Loa, Tildu Svinton, Edvarda Nortona, Bila Mareja, Ovena Vilsona, Edrijana Brodija, Vilijema Defoa... i dr.


Divergent

Da li je na pomolu još jedna Igra gladi? Omladina se tome sigurno nada.

Šajlin Vudli glumi Beatris Prajor, tinejdžerku koja živi u totalitarnoj budućnosti u kojoj je društvo podeljeno po tipu ličnosti. Kada saznaje da se ne uklapa u samo jednu grupu, odnosno da je divergent, njen život je doveden do ivice...


Noah - Noje

Da, lepo mislite, to je priča o biblijskom Noji.

Reditelj Daren Aronofski ( Pi, Crni labud, Rvač, Rekvijem za snove) po svemu sudeći nije želeo da se kocka sa izborom glumačke ekipe, pa je za tumačenje ove mitske ličnosti poverio proverenom Raselu Krou. On, Entoni Hopkins i Ema Votson imaju zadatak da svetu prenesu pre svega ekološku poruku...


Maleficent - Grdana

Ako ste mislili da je ovo klasična ekranizacija bajke "Uspavana lepotica", varate se. Ovoga puta, priča je ispričana iz ugla zle kraljice Grdane i govori o događajima koji su očvrsnuli njeno srce i naveli je da začara mladu princezu Auroru. Glavnu junakinju u ovom diznijevom filmu glumi Anđelina Žoli, a princeza je poverena petnaestogodišnjoj El, jednoj od sestara Fening.


The Giver

Zasnovan na omiljenoj dečijoj knjizi Lois Lavri koja govori o naizgled savršenom svetu, bez ratova, bola, patnje, razlika i izbora, kao i o dečaku koji je izabran da od jednog starca sazna za istinsku bol i zadovoljstvo "pravog" sveta. U filmu glume Kejti Holms, Tejlor Svift, Aleksander Skarsgard, Meril Strip, Džef Bridžis i mlađani Australijanac Brenton Tvejts.

(old_image)


Interstellar

Reditelj filmova Inception, Memento, The Dark Knight...Kristofer Nolan, rešio je da se u svom najnovijem ostvarenju vine u svemir. Za tu priliku je okupio impresivnu glumačku ekipu - Metjua Mekonahija, En Hatavej, Džesiku Čestejn, Kejsija Afleka, Majkla Kejna i dr.


Gone Girl

Od reditelja filmova Neobičan slučaj Bendžamina Batona, Društvnea mreža, Igra i dr. u oktobru ove godine nam stiže ekranizacija novele Gone girl koja govori o misterioznom nestanku devojke na dan njene godišnjice braka. Glume Ben Aflek i Rozamund Pajk...

U 2014. godini nas takođe očekuju mnogobrojni nastavci filmova:

The Hobbit: There and Back Again - Hobiti - Tamo i natrag

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

22 Jump Street

Captain America: The Winter Soldier

The Amazing Spider-Man 2

X-Men: Days of Future Past

V.V.

Pogledajte još