DOBILA NA SUDU: Šta je Severini doneo porno film?

Na zaštićeni žig u vlasništvu kompanije Prva stranica, dugogodišnjeg izdavača jednog od čitanijih hrvatskih portala Index.hr, pevačica je nedavno upisala prinudnu naplatu u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Nakon pravosnažnosti rešenja, koje je prema zasnanjima dnevnika nastupilo u nedelju, 5. januara, veštaci će proceniti stvarnu vrednost imena portala, a Severina će svoju odštetu naplatiti prodajom na aukciji.

Zagrebačke novine daju dve mogućnosti dalje sudbine Index.hr-a autora Matije Babića - ili će vlasnik imena Index postati neki drugi izdavač nakon aukcije, ili će Severina ostati nosilac žiga (ako ne bude kupaca na aukciji).

Aukcija bi tako mogla biti epilog devet godina dugih sudskih postupaka Severine protiv portala koji je još 2004. godine objavio fotografije s njene videotrake nakojoj je snimljena u intimnom odnosu s jednim muškarcem.

Uprkos tome što je sud još pre pet godina odlučio da firma zbog objavljenih fotografija mora Severini isplatiti odštetu od 100 hiljada kuna (13.100 evra), to se do danas nije dogodilo a u međuvremenu se dug, zbog kamata i sudskih troškova, duplirao.

Severina i njen advokatski tim su se, nakon brojnih pokušaja prinudne naplate preko blokade računa firme Prva stranica i Indexovih računa, odlučili na jedinu preostalu meru – uzeti portalu najvrednije što ima - njegovo ime! U međuvremenu je Prava stranica, namerno ili ne, otišla u stečaj a Index-u je izdavač Index promocija, koja državi prijavljuje poslovanje u minusu.

Mondo

Izvori bliski Severini kažu da ona ne planira da zabranjuje korišćenje imena, niti da uđe u medijski biznis, već jedino da naplati štetu. Vlasnik Indexa Matija Babić kaže da "ne zna tačno o čemu je reč, ali da Index nikad nije bio u vlasništvu Prve stranice, a domen ne potpada pod žig "

Pogledajte još