Ivica Dačić: Dosta priče o izborima, treba da radimo

Foto: Nenad Stojanović / Beta

"Čuli ste šta smo Vučić (prvi potpredsednik vlade) i ja rekli ovih dana (o vanrednim parlamentarnim izborima i stvarno više treba da se okrenemo radu" rekao je Dačih novinarima.

On je dodao i da tema vanrednih parlamentarnih izbora "nije na Vladi Srbije" istakavši da je to odluka koji treba da donesu političke stranke koje čine vladu.

"Vlada radi svoj posao"
rekao je Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije posle božićne liturgije u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Vučić je juče izjavio da su izbori najvažnije pitanje za pojedine društvene grupe čiji su interesi ugroženi i za opoziciju, da će, ukoliko ih bude, kampanja biti kratka, a da će SNS odluku o tome doneti "u najskorije vreme".

Vučić, koji je lider SNS je kazao da su njegovi saradnici u stranci tražili da stranka bude otvorena za izbore, da su možda tri ili četiri člana Predstavništva bila protiv, ali da su ispoštovali njegov oprez i uzdržanost po tom pitanju, tako da će se to pitanje rešavati u narednom periodu.

Dačić je nedeavno poručio je da vanredeni parlamentarni izbori nisu prioritet, ali da to ne znači da se plaši izbora, jer i ako ih bude, smatra da će time biti "zapečaćena sudbina opozicionih stranaka".


Blic

Pogledajte još