GSP: Obezbedićemo stipendiju za školovanje devojčice koja je rođena u autobusu

Najmlađoj putnici koja je rođena 1. januara oko 8.30 sati u autobusu na liniji 403 uručena su u naselju Zuce dečja kolica, da se sigurno i udobno prevozi dok ne poraste i počne da koristi gradski prevoz.

Član Privremenog organa grada Beograda Andreja Mladenović rekao je da će Grad Beograd podržati porodicu Vladisavljević i tako dati doprinos i olakšati težak period u kome se svi nalazimo.

On je porodici ali i svim Beograđanima poželeo srećan Božić i čestitao porodici, a pre svega, kako je rekao, hrabroj majci Maši koja je na pravi način započela novu godinu, donevši na svet malu Milu.

"Hvala Bogu što se i u ovoj 2014. godini rađaju deca", rekao je Mladenović, koji je našalivši se, dodao da bebe ne moraju da se rađaju u autobusima već da ih majke mogu na svet donositi i u porodilištima.

On je istakao da su pokloni za malu Milu i za njene brata i sestru znak pažnje Grada Beograda i Gradskog saobraćajnog preduzeća.

"Ovim znakom pažnje pokazali smo da je gradu stalo do svakog novog sugrađanina", rekao je Mladenović i dodao da je to i podrška porodici Vladisavljević da nastavi da širi svoju porodicu.

V.d. direktora GSP Beograd Dragomir Spasić čestitao je najmanjoj putnici najvećeg gradskog prevoznika božićne praznike ističući da je njeno rođenje u vozilu GSP interesantan događaj.

"Za prvi put u istoriji GSP, posle 120 godina, desio se ovakav slučaj - porođaj u autobusu"
, rekao je Spasić čestitajući praznik vozačima i zaposlenima u GSP ali i svim putnicima.

On je istakao da je GSP maloj Mili uručio kolica, a da će Direkcija za javni prevoz obezbediti besplatnu godišnju kartu za majku Mašu.

Prema njegovim rečima, GSP će obezbediti stipendiju za školovanje male Mile kao i da se jednog dana zaposli u GSP.

Milinoj sestri i bratu uručeni su božićni paketići, a otac Nikola je zahvalio na poklonima ističući da mu je ovo najradosniji Božić i poručio da su deca najveće bogatstvo.

Mama Maša je sama krenula autobusom u porodilište, jer je njen suprug morao da ostane kod kuće i čuva decu, a porođaj su pomogli putnici u autobusu i vozač.

Izvor: B92
Foto: Morguefile

Pogledajte još