Magičan obrok u čaši za čišćenje bubrega!

Hrana i piće u izobilju zvuče kao gurmanski san, ali se vaši bubrezi ne slažu sa tim. Kako ne biste zatrovali ove i te kako bitne organe, očistite organizam od raznih toksina uz zdrav i primamljiv obrok u čaši.

Verovali ili ne bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve zbog toga da bi iz nje izbacili toksine koji štete vašem telu. Oni su ''sofisticirani uređaji'' za obradu koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih i nekorisnih materija, ali i višak vode, koja nakon toga postaje mokraća.

Ko su najgori neprijatelji bubrega? - Životinjski proteini - So - Veštački zaslađivači - Gazirana pića - Mlečni proizvodi - Kofein - Cigarete

Kada bubrezi postaju preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i bešike, a upravo te toksine unosite u telo putem hrane i pića. Ljudi sa najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti su oni sa dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili porodično naslednim bolestima bubrega.

Obrok u čaši za čišćenje bubrega:
Sastojci: 1/2 očišćenog limuna ili limete, 1 oguljeni kivi, 1/4 šoljice oraha, 1 banana, 1/2 svežnja peršuna, 1 šoljica vode
Priprema:
1. Sastojke ubacite u blender, dodajte vodu
2. Sve dobro izmiksajte i poslužite hladno u čaši

Savet: Ako želite da obogatite obrok, u napitak još dodajte polovinu očišćenog avokada, šaku mladog spanaća ili kelja.

Izvor: Haber.ba
Foto: donna.nanopress.it

Pogledajte još