Transrodni model: Hoću da budem mis sveta!

Uprokos činjenici da potiče iz stroge muslimanske porodice iz Bangladeša, Amelija je 2012. godine platila 8.000 funti da joj se ugrade implanti u grudi, piše Daily Mail.

(old_image)

Danas 23-godišnja studentkinja računovodstva živi sa svojim dečkom, koji joj je i lični trener, Čarlsom Dubukom (27), koji je io prijavio na takmičenje za najlepšu ženu sveta.

Amelija, odrasla kao Adeš, priznala je da joj je jedan od najvećih snova da postane mis sveta.

Odrastajući, uvek sam osećala da sam zarobljena u pogrešnom telu, a ideja o promeni pola nikada nije bila opcija.“ Tek na studijama u Torontu otkrila je mogućnost transformacije operacijom i lekovima. Nakon dva meseca uzimanja hormona, Amelija se odlučila za ugradnju implanatata. Nakon što je potrošila 6.000 funti na silikone i 2.000 za lasersko uklanjanje dlaka, počela je da pozira u nadi da će uspeti u svetu mode.

Ove godine Amelija planira da se takmiči za najlepšu ženu sveta, sledeći put žene koja joj je inspiracija, transrodni model Džena Talackova koja je prošle godine dobila pravnu bitku da može da učestvuje u izboru za Mis Univerzum Kanade.

Iako su pojedini onlajn peticijom pokušali da osude Ameliju i njeno bavljenje modelingom, ona za sebe kaže daj e uz pomoć pravih prijatelja prevazišla te probleme i da je onaj edna lepa žena. I ljudi takvu treba da je prihvate!

J.R.N.

Pogledajte još