Koje su muške tehnike iskorišćavanja žena?

U ljubavi, mnoge žene se često osećaju prazno i iskorišćeno, nakon što se veza okonča. Dok gradimo vezu, naučile smo da se (ili barem pokušale) rešimo tereta iz prošlosti, odbacimo osećaj nesigurnosti i dozvolile sebi da budemo sasvim otvorene prema novoj ljubavi! Mnoge su se osećale ponovno slobodne da budu ono što jesu i davale nesebično sve što imaju, a na kraju su završile razočarane. Kad tražite ljubav, ne možete učiniti mnogo kako bi zaštitili srce. Vaše srce mora biti spremno na sve, kako bi bilo otvoreno da primi ljubav koju tražite. Jedna od mera predostrožnosti koju možete preduzeti protiv slamanja srca je da prepoznate kako i kada vas neko želi iskoristiti. Postoje brojne različite ženske osobine na koje muškarci vrebaju. Evo nekoliko stvari kojih se trebate čuvati:

1. Vaša saosećajnost

Da li ste ikad srele muškarca s tužnim očima poput psa? Muškarca koji se žali da je ceo svet protiv njega, a on se, iako nije savršen, trudi da pravilno postupa prema svima, da bi na kraju bio neshvaćen i povređen? Da li ste se ikad zapitale zašto vam taj muškarac daje takav detaljan uvid u svoj svet... već pri prvom telefonskom razgovoru? To je zato jer iz vas izbija saosećajnost! Postoje muškarci koji (znajući ili nesvesno) ciljaju na žensku osećajnu prirodu. Znaju da što više pokažu svoja osećanja, vi ćete biti otvoreniji davanju i nećete želeti da prekinete druženje. Nemojte da padate na ovaj trik.

2. Vaša žudnja

Dignite ruku ako ne postoji ništa za čime žudite! Pretpostavljam da gotovo svako srce čezne za nečim što nema, čega želi više ili možda želite da se neko drugi ne dočepa toga što imate. Problem nije nužno u samoj želji. Problem se javlja kad ne možemo naše čežnje zadržati same za sebe. A naše se čežnje lako mogu izraziti ne samo verbalno već i neverbalno tako da svaki pažljivi posmatrač, sumnjivih namera, lako može prepoznati, otkriti i manipulisati tim stvarima koje najviše želite, kako bi došao do onog što on želi. Budite realni kad procenjujete da li neko može ili ne može da ispuni vaše želje, a pobrinite se da većinu sami ostvarite.

3. Vaše vreme

Provoditi (konstruktivno) vreme zajedno je najviši cilj razvoja čvrste veze, a vreme pojedinca često gubi vrednost dok se novostvorena vrednost veze diže u nebo. Doći će vreme kad ćete poželeti da normalizujete vreme koje provodite s partnerom i ostavite malo mesta za sebe i svoju nezavisnost. Ako vaš partner ne može da se privikne na promienjene okolnosti, može da postane zahtevniji i da traži načine kako da monopolizuje vaše vreme. On će tražiti vašu pažnju ( najčešće je pronaći) kroz brojne i dugotrajne telefonske pozive, pitanja o tome gde idete i kad se vraćate, očekivanja da podredite svoje planove njegovim, tajanstvene „hitne slučajeve“ i na svaki drugi način, samo da ukrade vaše vreme. Ova „vremenska čudovišta“ ne zanima vaše vreme, samo njihove sebične potrebe. Nemojte gubiti vreme čuvajući se za nekog ko želi sve vaše vreme samo za sebe.

4. Vaše poverenje

Sticanje ženskog poverenja može bit jednostavno ili komplikovano, zavisno od iskustva i dobre volje osobe. No jednom kad ga steknete, to je nešto što treba ceniti i štititi. Na nesreću, postoje muškarci koji će iskoristiti to poverenje i možda će proći određeno vreme pre nego što to primetite. Verovatno je najteže zadržati kontrolu nad ovom osobinom, jer morate da verujete nekome kako bi održavali i negovali vezu. Imajući to na umu, neki će muškarci izdati to poverenje, u nadi da ćete verovati njihovim lažima kao što verujete njihovoj istini. Ne tražim od vas da budete paranoični, ali budite na oprezu. Budite svesni stvari koje baš ne drže vodu i budite iskreni prema sebi kad primetite znakove neistine.

5. Vaša darežljivost

Narav većine žena je takva da su sve spremne da daju, ponekad i na sopstvenu štetu. Daće svoj novac, vreme, sposobnost, talent i svoj prostor. Skladno tome, mnogi muškarci traže ovakve žene. To su muškarci kojima sve treba, koji su već ispitali vašu darežljivost i spremni su da vam uzmu sve što imate (bez obzira da li želite to da im date ili ne). Manipulacija igra ključnu ulogu u njihovom planu. Znaju da ćete, jednom kad počnete da dajete, teško prestati. Stoga se zakače za vašu slabu tačku i kontinuirano vas iscrpljuju, sve dok ne ostanete bez svega. Pre negošto počnete da dajete morate da znate svoje granice, smognite snage i recite „Dosta!“ ,i pridržavajte se toga.

Izvor: Super žena

Pogledajte još