Pogledajte: Pravoslavni sveštenici pozirali goli za kalendar

0

Polugoli muškarci, pripadnici Rumunske pravoslavne crkve, pozirali su za provokativan i seksi kalendar kojim se zalažu za istospolne brakove.

Iza tog kalendara, koji izlazi već drugu godinu, stoji grupa ljudi koji se deklarišu kao hršćani. Kažu da veruju u slobodu govora, toleranciju i ljudska prava.


Organizatori koji deluju pod imenom Rumunski pravoslavni sveštenici žele da ostanu anonimni, ali za američki „Huffington Post“ rekli su kako su njihovi članovi uglavnom iz istočne Evrope.

Mladići su tako za prošlogodišnji kalendar pozirali kao gej pravoslavni sveštenici, a u novom se zalažu za prava istospolnih brakova i usvajanje dece.


“Na fotografijama nisu pravi sveštenici, a momci koji su pozirali su prijatelji naše Crkve i naši verni članovi. Izabrali smo ih jer i oni veruju u prava istopolnih zajednica“
, rekao je organizator snimanja.

Modeli su pozirali goli čitajući Bibliju, klečali su pred sveštenikom i pozirali s usvojenim detetom.

„Crkvu potresaju skandali kao što su korupcija, prikrivanje homoseksualnih skandala i homofobija. Hteli smo da se narugamo njihovom licemerju“
, rekli su organizatori na svojoj internet stranici.


Na izradi kalendara radilo je šestoro kreativaca. Cilj im je bio da pokažu da se ispod svešteničke odore kriju normalni muškarci koji imaju strasti, želje, interese i potrebe.

Reakcije iz Crkve su različite. Neki su ih prozvali teroristima, dok ih drugi uopšte ne doživljavaju ozbiljno.

Najviše im se svidela reakcija Grčke pravoslavne crkve koja poručuje da podržava takav oblik izražavanja.

Kalendari se mogu kupiti u dve verzije, cenzurisanoj i necenzurisanoj, a prodaju se po ceni od 900 dinara.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.