EVROLIGA: Partizan poražen u Minhenu

Crno-beli su igrali veoma dobro veći deo utakmice i bili na korak od trijumfa, ali su ponajviše zbog sopstvenih grešaka u poslednjoj četvrtini prokockali uspeh.

To je drugi uzastopni poraz šampiona Srbije u Top 16 fazi, nakon što je startni meč izgubio u Beogradu od Reala iz Madrida.

Prava je šteta šta su crno-beli propustili u minhenskom "Audi domu". Nošeni gromkom podrškom nekoliko stotina navijača odigrali su sjajno prvo poluvreme, Bogdan Bogdanović je briljirao, i činilo se da im zlata vredni bodovi ne mogu izmaći.

Pod vođstvom pomoćnog trenera Velimira Gašića Partizan je u jednom trenutku imao velikih 14 poena prednosti (52:38) i sve je funkcionisalo kako treba do sredine treće četvrtine.

Od tada, mnogo toga je zaškripalo u redovima srpskog šampiona. Trener Bajerna Svetislav Pešić pronašao je način da zaustavi Bogdanovića i Terensa Kinzija, a brojne izgubljene lopte i srljanje u napadu nagovestile su da kola crno-belih kreću nizbrdo.

Domaćin je prišao na minus četiri poena, a potom u poslednjoj četvrtini potpuno preuzeo inicijativu. Razigrali su se Dilejni i Brajant, redovi nepreciznih gostiju bili su sasvim raštimovani i poraz je bio neizbežan.

Ostaje žal, jer je Partizan imao pobedu u rukama, a nakon nesrećno ispuštenih bodova izvesno je da i igrači i navijači željno iščekuju skori povratak na klupu trenera Duška Vujoševića.

Najbolji u ekipi Bajerna bili su Brajant sa 16, Tompson sa 15 i Dilejni sa 12 poena, dok su u timu Beograđana odskočili Bogdanović sa 24, Kinzi sa 20 Lovernj sa 11.

U narednoj utakmici Partizan dočekuje 17. januara ekipu moskovskog CSKA.

Pogledajte još