Pakistan: Odlikovanje za mladića koji se bacio na bombaša samoubicu

0

Policija u severozapadnom delu Pakistana pozvala je vlasti u zemlji da dodele najviše civilno odlikovanje jednom maloletnom mladiću koji je žrtvovao život da spasi živote stotina učenika bacivši se na samoubicu koji se spremao da napadne njegovu školu.

Aitazaz Hasan, 15-godišnji mladić iz malog šitskog grada Ibrahimzaija u regiji Hangu presreo je u ponedeljak samoubicu koji se spremao da napadne lokalnu školu u koju ide oko 1.000 učenika.

Samoubica je bio primoran da se raznese 150 metara daleko od škole. Svi učenici i profesori u školi su pošteđeni, javlja Fena.

Nasir Kan Durani, šef policije u pokrajini u kojoj ima najviše talibanskih napada, pisao je u četvrtak vlastima molbu da Aitazaz posthumno dobije najviše moguće počasti za jednog civila u Pakistanu.

Pakistanska štampa je puna hvale za ovog mladića čija se hrabrost poredi s hrabrošću Malale Jusufzai, mlade aktivistkinje koja se borila za pravo na obrazovanje i koja je u oktobru 2012. godine preživela napad talibana na severu zemlje.

Izvor: Radio Sarajevo/ foto: CNN

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.