Dikićev telohranitelj tukao goste kafića

0

Žandarm Nenad Maksimović (33), član obezbeđenja bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, pretukao je Katarinu P. (34), Aleksandra P. (27) i Nenada R. (27), piše "Blic"

Ovaj pripadnik niškog odreda Žandarmerije pretukao je troje ljudi u petak u 5.45 sati ispred kafića „Proces“, u Ulici 7. jula u Nišu, gde je honorarno radio u obezbeđenju. Nakon incidenta, Maksimović je pobegao, ali je ubrzo uhapšen u svom stanu.

U pitanju je jedan od 17 niških žandarma protiv kojih Služba unutrašnje kontrole MUP-a vodi istragu zbog sumnje da su umešani u zelenašenje, reketiranje i nasilničko ponašanje.

„Konobar i gosti su se žestoko posvađali. Ubrzo tih četvoro gostiju je izašlo iz “Procesa”. Konobar je onda pozvao telefonom Maksimovića, koji je brzo stigao. Kada je gošća Katarina P. videla šta će se dogoditi, stala je ispred brata Aleksandra da bi ga zaštitila. Međutim, žandarm ju je udario, a zatim se obrušio na njenog brata“,
navodi sagovornik “Blica”.

Za to vreme Nenad R., koji je bio u društvu brata i sestre, pokušavao je da smiri Maksimovića. Ali je i njega žandarm napao. Nemajući kud, mladić se dao u beg, ali ga je Maksimović sustigao.

„Nenad je pokušao da spas potraži bežeći ka Banovini. Maksimović ga je, međutim, stigao i dovukao do kafića. Ipak, u tom trenutku je stigla policija i žandarm nasilnik je pobegao“
, priča naš izvor i dodaje da su gosti zadobili lakše povrede.

Maksimović je nešto kasnije uhapšen, a niška policija je navela da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Izvor: Blic/ foto: Beta/Nenad Petrović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.