Radonjić: Šilb nije zaslužio minutažu

"Nisam zadovoljan igrom. Bilo je puno grešaka uz slabu koncentraciju, a napad je bio dosta konfuzan. Presudila je neizvesna završnica sa našom čvrstom odbranom, a u napadu smo praktično sve uspeli da realizujemo", rekao je Radonjić posle utakmice u Kragujevcu.

Zvezda je u gostima savladala Radnički sa 78:73, u 16. kolu Jadranske lige, iako su crveno-beli gubili sa 71:63.

"Znao sam da će Radnički biti motivisan da nas savlada. Bilo je očekivano da ne budemo na nivou zbog teškog ritma, ali i kvalitetnog protivnika, a da je i Radnički slavio bilo bi zasluženo", istakao je trener beogradskog kluba.

Radonjić je kazao da je centar Boban Marjanović imao malu minutažu zbog brzo dobijenih ličnih grešaka, dok Blejk Šilb nije mnogo igrao zbog loše forme.

"Marjanović je već na startu zaradio dve lične, a kasnije je Radnički igrao sa nižom postavom, Bobi je potom napravio treću ličnu i utakmica se tako razvijala da sam smatrao da treba da igraju pokretljiviji igrači. Šilb u prethodnom periodu nije igrao na nivou sa kojim bih ja bio zadovoljan, pa je iz tog razloga minutaža bila manja", kazao je Radonjić.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da njegova ekipa "uprkos svemu" smogla snage da parira kvalitetnom protivniku.

"Neću da se vadim na umor, čestitam momcima na borbi. Nisam se nadao da ćemo se ovako boriti i da ćemo biti u situaciji da dobijemo jaku Crvenu zvezdu, koja je mnogo bolja ekipa. Igrala je tri utakmice kod kuće, odmornija je", rekao je Nikolić.

Zvezda je posle 16 utakmica prva na tabeli regionalnog takmičenja sa 13 pobeda, dok će u sledećem kolu dočekati Olimpiju.

Beta

Pogledajte još