Gde dodatno zaraditi novac

Rad u kol-centru (200 evra mesečno)

Gotovo sve veće firme imaju svoje kol-centre. Posao kol-operatera je da pruži pomoć građanima koji imaju problem ili pitanje u vezi sa proizvodima ili uslugama firme u kojoj je operater zaposlen.

Anketiranje i prodaja osiguranja (200 evra mesečno)

Agencije za istraživanje često traže osobe koje će biti anketari u slobodno vreme. Anketari su plaćeni po popunjenom anketnom listiću, a dva su načina za sprovođenje ankete - od vrata do vrata ili telefonom. Zarada prodavca osiguranja zavisi od iznosa i broja prodatih osiguranja.

Čuvanje dece (150-200 dinara po satu)

Za obavljanje ovog posla poželjno je iskustvo u radu sa decom ili završena neka škola medicinske struke. Usluge čuvanja dece traže se i nude preko interneta i oglasa, ali postoje i agencije koje zapošljavaju dadilje.


Deljenje i lepljenje reklamnog materijala (150-200 dinara po satu)

Deljenjem flajera po gradu i lepljenjem plakata i postera može da se zaradi do 1.500 dinara na dan. Za ove poslove najčešće se odlučuju mladi ljudi, jer posao zahteva celodnevno stajanje na ulici.


Prodaja na društvenim mrežama (do 1.000 dinara dnevno)

Mnogi korisnici društvenih mreža već znaju kako mogu da iskoriste popularnost ovih mreža, pa su grupe u kojima se svašta prodaje sve popularnije. A prodavati se može sve - od stare odeće, obuće, preko starog nameštaja, nakita, knjiga, suvenira, fotografija...


Šetanje kućnih ljubimaca (do 1.000 dinara dnevno)

Zbog sve manje slobodnog vremena vlasnici pasa često nemaju kada da prošetaju svoje ljubimce, pa je sve više onih koji će za 300 dinara po satu to da urade za njih. Oni kojima je potrebno celodnevno čuvanje pasa ovu uslugu moraće da plate značajno više.

Di-džej (200 evra mesečno)

Oni koji prate dešavanja na muzičkoj sceni i znaju da koriste opremu za miksovanje muzike mogu za veče da zarade oko 50 evra ili 10 do 15 odsto od ukupne zarade te večeri u lokalu. Uz jedan nastup nedeljno zarada je oko 200 evra mesečno.


Kreiranje i održavanje sajtova (100-200 evra mesečno)

Kompanije, preduzetnici i svi ostali kojima je neophodna prezentacija na internetu spremni su da za osnovni sajt, dakle bez preterano zahtevnih aplikacija, izdvoje 100-200 evra. Za održavanje sajtova koje podrazumeva kačenje tekstova i podataka, mesečno može da se zaradi minimum 20-50 evra po sajtu.

Privatni časovi za osnovce (više od 30.000 dinara mesečno)

Za držanje privatnih časova nije potrebna diploma fakulteta, ali je neophodno dobro znanje. Prosečna cena dvočasa je 800 dinara. Uz pet učenika koji imaju po dva dvočasa nedeljno, predavači mogu da zarade mesečnu platu profesora škole.


Iznajmljivanje sobe, garaže, parking mesta (100-200 evra mesečno)

Svi koji u stanu ili kući imaju prostoriju viška ovu praznu sobu mogu da pretvore u zaradu. Takođe, sa sve većim brojem automobila na ulicama i sve manje mesta za parkiranje, na ceni su i iznajmljene garaže i parking mesta.

Izvor: Blic

Pogledajte još