Vujošević zadovoljan, igrači umorni

"Krka je dobra ekipa... a bili su rasterećeni. Imam nekih zamerki, kao što su promašena bacanja, prazni minuti, višak driblinga... Sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom. Uvek može bolje. Trudićemo se kroz treninge da podižemo igru i da budemo još bolji", rekao je Vujošević novinarima posle meča u Beogradu.

"Hvala publici! Krka je tim za poštovanje, iako nije toliko atraktivan, ali opet je došlo pet i po hiljada ljudi da nas gleda", istakao je on.

Partizan je večeras pobedio Krku sa 80:67, prelomivši utakmicu u drugom poluvremenu. Vujošević je kazao da se u pojedinim trenucima vidi umor kod njegovih igrača.

"Moramo biti svesni da nismo kompletni i da smo u seriji utakmica. Igramo dva puta nedeljno. Iako je ogroman dobitak igrati 14 utakmica najvećeg nivoa u Evropi, bez obzira šta se u njima uradi, to nas iscrpljuje. Večita je dilema biti prvi u selu ili poslednji u gradu? Probaćemo da ne budemo poslednji u gradu. Nismo slučajno u Top 16, ali se u ovakvim utakmicama vidi iscrpljenost iz Evrolige", rekao je Vujošević.

Trener Krke Aleksandar Džikić rekao je da je bio zadovoljan prvim poluvremenom, ali da njegova ekipa nije dobro odgovorila na pojačani tempo Partizana u drugom poluvremenu.

"Krka igra dobro samo kada petorica na terenu funkcionišu kako treba. Danas je bilo za nas neuobičajenih pokušaja heroizma, a heroji ne traju dugo. Voleo bih da smo produžili periode dobre igre. Prvim poluvremenom sam generalno zadovoljan. U drugom su oni pojačali gas, a mi odgovorili soliranjem", rekao je Džikić.

"Drago mi je i što su neki od mojih mladih igrača dobili priliku da igraju u Pioniru i mislim da će im to mnogo značiti", dodao je trener Krke.

Beta

Pogledajte još