Šta je sve potrebno za uspešan poslovni poduhvat?

1. Istrajnost
Pokretanje posla je kao maraton i zato treba biti vrlo istrajan. Za one koji su nestrpljivi, nesigurni i uvek razmišljaju o tome kako su drugi bolji, manje su šanse za ostvarivanje takvog uspeha. Istrajnost je apsolutni broj jedan.

2. Strast
Obično se pretpostavlja kako ljude pokreće novac. Iako ima nešto i u tome, strast je puno bitnija. "Uzbuđenje i vera u ono što radiš pomaže da se prebrode teška vremena, kojih će svakako biti.

3. Strah
Tačnije rečeno, sposobnost da se izdrži strah od neizvesnosti i potencijalnog neuspeha. "Mogućnost kontrole straha vrlo je važna osobina. Kada imamo moć da kontrolišemo naše misli, uslediće i akcija."

4. Vizija
Jedna od glavnih osobina preduzetništva je sposobnost da vidite priliku tamo gde je drugi ne vide. Uspešni ljudi su znatiželjni, imaju sposobnost predviđanja, zamišljanja drugog sveta i komuniciranja s drugima, kako bi im predstavili tu svoju viziju.

5. Samopouzdanje
I to puno samopouzdanja, jer kada veruješ u sebe, verovaće i drugi. "Morate imati samopouzdanja i biti spremni da rizikujete, ali i biti malo konzervativni, to je ključ."

6. Fleksibilnost
Poslovni uspeh zavisi i od sposobnosti prilagođavanja."Vaš rad ili proizvod moraju znati da se prilagoditi tržištu i potražnji. Također, morate znati da budete skreni prema sebi i priznati kad nešto ne ide."

izvor: Index.hr

Pogledajte još