Radonjić: Neće biti lako savladati Nižnji Novgorod

"Moraćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu i da iskoristimo svoje šanse da bismo savladali ekipu Nižnji Novgoroda, što neće biti nimalo lako. Zdravstveni bilten je zadovoljavajući i u dobrom raspoloženju odlazimo u Rusiju", rekao je Radonjić novinarima u hali Pionir.

Radonjić nije želeo da kaže da li će američki košarkaš Blejk Šilb otputovati sa ekipom u Rusiju.

"Predočio sam svoj stav upravi, on je došao u klub na moj predlog, očekivao sam da će nam dati ono što nam je nedostajalo, ali se očigledno nije snašao i adaptirao na moj način igre", naveo je Radonjić.

Trener crveno-belih je kazao da će uprava kluba obavestiti javnost o daljem Šilbovom statusu u Zvezdi.

"Sada ćemo pre svega da se fokusiramo na igrače koji su tu, jer su oni pokazali da mogu, a sve ostalo o tom potom", kazao je Radonjić.

On je istakao da je Nižnji odličan klub, što je i pokazao u prvoj fazi Evrokupa.

"To je tim koji je jako kvalitetno i dominantno završio prvi deo takmičenja. Oni se bore za sam vrh, a i međuvremenu su se i pojačali. Imamo informacije da Primož Brezec neće igrati, ali će oni to nadomestiti timskom igrom i kvalitetnim šutem za tri poena", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je poručio da njegov tim čeka težak i naporan put i da će pokušati da što bolje adaptira ekipu na veliku vremensku razliku i razliku u temperaturi.

Zvezda će gostovati u Rusiji u sredu od 16.40 u drugom kolu Grupe L druge faze Evrokupa.

Beta

Pogledajte još