Matić: Očekuje pobedu protiv Rusije

"Možemo mi da pričamo šta hoćemo, ali oni su jako lepo podmladili ekipu i jako lepo igraju. Nisu to više oni stari Rusi, statični. Mislim da ćemo u sredu uspeti da ih pobedimo i da lepo dočekamo utakmicu sa Francuskom", rekao je Matić u Orhusu.

Srbija je juče pobedila Poljsku sa 20:19, dok je Rusija izgubila od Francuske 28:35.

"Biće to rovovska borba, a verujem da cemo iz dobre odbrane razviti kontru i polukontru, što u meču sa Poljskom nismo imali. Jako cenim bekovsku liniju (Rusije). Oni su ekipa za poštovanje, ali stvarno. Moramo uložiti još vise napora da ih pobedimo i uđemo mirni pred mec sa Francuskom", rekao je Matić.

Selektor je kazao da je očekuje i "lepršaviju igru" protiv Rusije, a ponovio je i da veruje u igrače i da zato ponekad rizikuje, kao što je protiv Poljske držao u timu igrače i dok im nije išlo.

"Hoću da pokažem igračima, da verujem u njih. Samo, oni sami moraju takođe da veruju u sebe. Ja tako nekada ulazim u rizik, stavljam glavu na panj, čak mi je i vi novinari ponekad odsečete. Stvarno verujem u njih i očekujem isto tako da mi oni to vrate", rekao je Matić.

Kapiten Momir Ilić rekao je da očekuje da meč protiv Rusije bude još teži od duela sa Poljskom.

"Rusija ima drugu ekipu u odnosu na prošla prvenstva. Brži su i pokretljiviji od prethodne generacije. Neće biti nimalo lako. I njima je ova utakmica mnogo značajna. Ovo će biti još teži duel nego protiv Poljske. Sa ovom eventualnom pobedom obezbeđujemo prolazak u drugi krug...Bacamo sve karte na to!", rekao je Ilić.

Beta

Pogledajte još