Kelly Family: Da li ih se sećate?

Kelli Famili je irsko-američko-evropska muzička grupa koja se sastoji od nekoliko generacija porodice Keli. Dugi niz godina bili su mnogima asocijacija na život skitnica što je dodatno pojačavao njihov stil oblačenja.

Njihova muzika je mešavina roka, popa i narodne muzike. Njihova popularnost je bila velika u Nemačkoj, zemljama Beneluksa, Skandinaviji , Poljskoj, ali i u Istočnoj Evropi, Španije i Portugalu. Oni su prodali preko 20 miliona albuma od ranih 1980-ih.

Grupa je osnovana 1965. godine, kada su Danijel Keli i njegova prva supruga Džoan napustio svoj rodni SAD i sa svojom decom Danijel Jr, Karoline, Ketlin i Pavlom se nastanil uz Španiji. Nakon razvoda i promena koje su usledile na privatnom planu, 1974. godine, starija deca - Karolina, Keti i Pavle su formirali Keli Kids. Bendu su se uskoro pridružili i ostali članovi porodice. Popularnost je rasla, pa 1976. Odlaze na turneju po Italiji, Nemačkoj i Holandiji, a zatim Irskoj 1977. godine.

Neke od njihovih najpoznatijih pesama "Santa Maria", "Why, Why, Why", "An Angel"...

U 1990. godini grupa doživljava najveći uspeh. Njihov album "Over the Hump" prodat je u više od 2,25 miliona primeraka samo u Nemačkoj i 4,5 miliona širom Evrope. Te godine obarali su i rekorde u broju posetilaca na nastupima.

(old_image)

Oko 2000. godine grupa zapada u krizu. Barbi se razbolela i bila prisiljena da se povuče iz benda, a Pedi se pridružio verskoj grupi u Francuskoj. Ostali članovi porodice nastavljaju da nastupaju kao solisti ili zajedno.

(old_image)

Pogledajte još