Mihajlović: Borba protiv korupcije i ekonomija ključni za SNS

0

Borba protiv korupcije i kriminala biće jedan od elemenata koji će opredeljivati vrh Srpske napredne stranke kada se bude odlučivalo o eventualnom raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora, a drugi važan element u odlučivanju biće ekonomske reforme, izjavila je danas potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Foto: Miloš Miškov

„Nema investicija i razvoja ako se ne pozabavimo borbom protiv kriminala i korupcije, i ljude koji se protiv toga bore ne smemo ostaviti same“, rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Ona je naglasila da se sistem za efikaksno sporovođenje te borbe uspostavlja i da se rezultati vide, ali da se tu ne sme stati.

Mihajlović nije želela da komentariše izjavu ministra i funkcionera SPS Branka Ružića, koji je posle hapšenja Dragana Đurića rekao da veruje da je nevin, kao ni reagovanje prvog potpredsednika Vlade Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića koji je tu izjavu ocenio kao „skandaloznu i nefer“ i poručio mu: „Ako ti se ne sviđa šta radi država, nemoj da sediš u Vladi“.

„Čestitam prvom potpredsedniku Vlade i timu koji se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer ovo je prva Vlada za koju nema zaštićenih“
, rekla je Mihajlović, koja je izrazila zadovoljstvo i zbog uspešnog rasvetljavanja ubistva Slavka Ćuruvije.

Osvrćući se na ekonomiju kao drugi važan kriterijum koji će biti uzet u obzir prilikom odlučivanja Predsedništva SNS o eventualnim vanrednim izborima, Mihajlović je rekla da Srbija mora konačno da izađe iz sivila i večne tranzicije i da krene napred put razvoja.

Upitana da li je dogovoren datum sednice Predsedništva SNS na kojoj će, kako je rekla, osim o mogućim republičkim izborima biti reči i o predstojećim u Beogradu, Mihajlović je navela da termin još nije dogovoren, ali da je „svakako blizu“.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.