Putin besan: Rusija će da uništi Saudijsku Arabiju

0

Predsednik Rusije je javno istakao da će stati na put teroristima, što bi moglo da podrazumeva i kažnjavanje Saudijske Arabije zbog podrške terorista prilikom napada na Volgograd.

Foto: Beta, AP / Ivan Sekretarev

Ruski predsednik Vladimir Putin i ruske obaveštajne službe imaju informacije da je Saudijska Arabija umešana u nedavne terorističke napade u Volgogradu, u kojima su bombaši-samoubice usmrtili 32 ljudi, a ranili više od 100, saznaje iranski Pres TV.

Ova arapska zemlja navodno ima veze sa ekstremistima koji su stacionirani u regionu Severnog Kavkaza i odatle napadaju Ruse, posebno sad pred održavanje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Iranci tvrde da je Putinu još u julu prošle godine šef saudijske obaveštajne službe Bandar bin Sultan zapretio da bi Rusiju mogli da napadnu teroristi koje finansiraju vehabije iz njegove zemlje, kao i da bi sve to posebno moglo da se intenzivira pre OI.

Grad Volgograd predstavlja glavnu vezu Moskve s južnim delom zemlje i gradom na obali Crnog mora, Sočijem, gde će 7. februara početi Zimske olimpijske igre. Dva uzastopna bombaška napada u Volgogradu 29. i 30. decembra destabilizovala su vlast te zemlje i izazvala strah i zabrinutost stanovništva, ali i celog sveta, s obzirom na to da će predstavnici stotine zemalja u vreme OI otputovati u Soči.

Zbog toga je Putin javno istakao da će odlučno stati na put svim terorističkim frakcijama koje prete da ugroze stabilnost njegove države i da će sve ekstremiste sravniti sa zemljom. Sad se navodi da bi te pretnje ruskog lidera mogle da znače i direktan napad na Saudijsku Arabiju zbog njenog zatvaranja očiju kad je reč o podržavanju terorista s njene teritorije.

„Postoje čak i nepotvrđeni izveštaji da je Putin sa svojim bliskim bezbednosnim saradnicima već potpisao plan prema kojem će uskoro uslediti uništavanje Saudijske Arabije“, navodi Pres TV.


Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.