Priznanje koje niko ne voli da dobije: Ko je nominovan za Zlatnu malinu?

0

Film s Adamom Sandlerom "Starci 2" dobio je osam nominacija za Zlatne maline, "nagradu" za najgora holivudska filmska ostvarenja, javlja BBC.

Komedija o četvorici prijatelja iz detinjstva koji se ponovno sastaju zaradila je 247 miliona dolara na blagajnama, ali ju je kritika samlela. „Starci 2“ nominovana je za Zlatne maline za najgori film, najgori nastavak, glumačku ekipu i scenario.

Zlatna malina utemeljena je 1980. kao parodija Oskaru.

Višestruko su nominovani i „Usamljeni osvetnik“ s Džonijem Depom u glavnoj ulozi, „Zemlja: Novi početak“ s Vilom Smitom i njegovim sinom Džadenom.

Adam Sandler (47), koji potpisuje scenario i glumi u „Starcima 2“, takmiči se za najgoreg glumca u glavnoj ulozi. Njemu Zlatne maline nisu strane. Prošle godine proglašen je za najgoreg glumca za ulogu u komediji „Tatin sin“, a film „Jack i Jill“ u kojem Sandler glumi brata i sestru- jednojajčane blizance, što je biološki nemoguće, ušao je 2011. u istoriju Zlatnih malina s rekordnih 10 nagrada. Sandleru su tada pripale Maline za najgoreg glumca i glumicu.

Sporedni glumci u „Starcima 2“ Tejlor Lautner, Salma Hajek, ali i reditelj Denis Dugan, takođe su nominovani za Zlatnu malinu.

Zlatne maline biće dodeljenje noć pre svečane dodele Oskara, drugog marta.

Pobednici se obično ne pojave na dodeli, a izuzetak su bile Hale Beri i Sandra Bulok koje su nagrade lično preuzele.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.