Milorad Mažić sudi na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Kako je danas saopšteno na sajtu Svetske fudbalske federacije (Fifa), Mažić i njegovi pomoćnici nalaze se među 25 sudijskih trojki koje će suditi na Mundijalu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula.

Iz Evrope sudiće devet sudijskih trojki, uz dvojicu rezervnih sudija, Okeaniju će predstvljati jedna trojka i dvojica rezervnih sudija, a Južnu Ameriku pet sudijskih trojki i par rezervnih.

Iz Severne i Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF) doći će tri sudijske trojke i po dva rezervna para sudija, iz Afrike tri sudijske trojke i po dva rezervna para, dok iz Azije dolaze četiri sudijske trojke i dvojica rezervnih sudija.

Pored njih, na Svetsko prvenstvo pozvano je još po osam glavnih sudija i njihovih pomoćnika, koji će biti rezerve.

Na Mundijalu će suditi i Englez Hauard Veb, koji je u finalu Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi između Holandije i Španije pokazao 14 žutih i jedan crveni karton.

U saopštenju Fife navodi se da su sudije birane "na osnovu njihovih ličnosti i njihovom kvalitetnom shvatanju fudbala, tako što će moći da čitaju igru i taktičke pristupe timova u svakoj utakmici".

Sudije će se za takmičenje na Svetskom prvenstvu pripremati na seminirima u februaru, martu ili aprilu i desetak dana pre početka turnira.

Beta

Pogledajte još