Bogićević: Nisam odustao od Partizana, želim da pomognem

"Nikada nisam odustao od Partizana. Zašto bih? Nemam razloga za to. Ja sam Partizanovac u srcu i hoću da pomognem", rekao je Bogićević za list "Telegraf".

Bogićević je ranije u više navrata izjavio da želi da zameni Dragana Đurića na mestu predsednika Partizana, a mediji su spekulisali da je na izborima februara 2012. godine trebalo da bude protivkandidat Đuriću.

Specijalni sud u Beogradu je u utorak odredio Đuriću pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama prilikom privatizacije Veterinarskog zavoda u Zemunu.

"Nije dobro i ne može da bude dobro da 'palica' Partizana bude u rukama Dragana Đurića. Mnoge stvari nisu urađene kako treba. Partizan mora da ide u Evropu, ne može da osvaja samo takmičenja u Srbiji", rekao je on.

Upitan da li bi prihvatio kandidaturu za predsednika tog kluba, Bogićević je odgovorio potvrdno, ali je istakao da "o tome odlučuje država".

"Znate kako se situacija vremenom promenila. O predsednicima i Partizana i Zvezde ipak se odlučuje na nekom višem nivou. Država to drži pod kontrolom, i ne mislim ništa loše o tome jer je Srbija, kao i svaka država, zainteresovana za zbivanja u najvećim fudbalskim klubovima u zemlji, pogotovo kada su u ovakvom statusu - kada nisu rešeni ni pitanje vlasnika, ni mnogi drugi problemi", rekao je on.

"Prihvatio bih (kandidaturu) naravno. Ne bih to učinio da se radi o Zvezdi", dodao je Bogićević kroz osmeh.

On je istakao da želi da pomogne Partizanu.

"Svakako, pomogao bih Partizan. Nisam 'na Marsu' i, ako im je potrebna moja podrška, ona neće izostati. U FK Partizan želeo sam i ranije da uđem, ali su se ugroženim osetili oni koji su bili na nekim funkcijama u klubu", rekao je Bogićević, ali nije izneo na koga misli.

Beta

Pogledajte još