Montevideo, vidimo se!

0

Fudbalska saga iz 1930. godine nastavlja se u glavnom gradu Urugvaja, gde se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlanskog okeana prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među učesnicama prvog Svetskog prvenstva. Ekipa iz jedne male balkanske zemlje, kojoj svi daju minimalne šanse za uspeh, žrebanjem dobija za protivnike glavnog favorita prvenstva, reprezentaciju Brazila.

Predvođeni čvrstim entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva, Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladosti i istrajnosti, ulaze na velika vrata sportske scene. Vest koja je obišla ceo svet je to da je reprezentacija Jugoslavije osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.

O FILMU

Priču o najvećim uspehu domaćeg fudbala na prvom Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. godine donosi producentska kuća „Intermedia Network“, čiji je prvi film „Montevideo, Bog te video“ doživeo veliku gledanost (preko 500.000 gledalaca), bio ovenčan brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, a našao se i među izabranim filmovima iz celog sveta koji su bili prikazani na kineskoj državnoj televiziji.

Drugi film, koji nosi naziv „Montevideo, vidimo se!„, govori o učešću domaće fudbalske reprezentacije na prvom zvaničnom Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. godine. Inspirisana istinitim događajima, ovo je priča o istorijskom uspehu domaćeg sporta i nastavak prvog filma, koji je opisivao dešavanja koja su prethodila samom prvenstvu.

Film „Montevideo, vidimo se!“ stiže s plejadom poznatih domaćih glumaca i već dobro poznatim junacima Tirketom, Mošom, Milutincem, malim Stanojem, Božom Dunsterom, Andrejkom, kojima se pridružuje i međunarodna ekipa glumaca. Slavni holivudski glumac Arman Asante, poznat po filmovima „Kraljevi mamba“ i „Američki gangster“, prihvatio je ulogu u srpskom filmskom ostvarenju kao američki fudbalski menadžer koji dolazi u Montevideo na prvi Mundijal.

Muziku za film komponovao je slovenački muzičar Magnifico, čije dve muzičke numere izvodi španska pevačica Luz Kasal, najpoznatija po izvođenju pesme u Almodovarom filmu „Visoke potpetice“ i dobitnica nagrade „Latin Grammy“ 2012. za životno delo.

Produkcijski veoma raskošan i na nesvakidašnjem nivou za domaće uslove, film „Montevideo, vidimo se!“ je prvi film do sada u svetskoj kinematografiji u kojem je obrađena tema prvog svetskog prvenstva iz vizure jednog nacionalnog tima. Sniman je na različitim lokacijama u Srbiji, kao i u inostranstvu, na egzotičnim mestima na Tenerifama, glavnom trgu u Trstu i u susednoj Crnoj Gori.

Glavne uloge:
Miloš Biković, Petar Strugar, Arman Asante (Armand Assante), Viktor Savić, Elena Martinez (Elena Martinez), Branko Đurić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Srđan Timarov, Andrija Kuzmanović, Nenad Heraković, Uroš Jovčić, Milan Nikitović, Rade Ćosić, Bojan Krivokapić

Specijalni gosti:
Vlastimir – Đuza Stojiljković, Dragan Nikolić, Konča Hidalgo (Concha Hidalgo)

Scenario:
Dragan Bjelogrlić, Ranko Božić, Dimitrije Vojnov

Direktor fotografije:
Goran Volarević

Režija:
Dragan Bjelogrlić

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.