TEŠKA CENZURA SKORSEZEOVOG "Vuka": Emiraćani gledali pola filma

0

Bioskopska publika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je gledala "Vuk sa Vol Strita", žalila se da ništa nije uspela da shvati nakon gledanja poslednjeg ostvarenja Martina Skorsezea. Razlog? "Teška cenzura"!

Cenzurisana verzija filma „Vuk sa Vol Strita“ koja se prikazuje u bioskopima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ostavila je sve gledaoce zbunjenim, jer je više od četvrtine filma moralo da bude isečeno.

Eksplicitne scene seksa, više izgovorenih psovki nego u bilo kom filmu do sada, konzumiranje narkotika, jednostavno su previše za ovu arapsku zemlju, pa su cenzori vredno, i puno radili kako bi napravili verziju pogodnu za prikazivanje u tamošnjim bioskopima.

Ipak, od filma koji govori o „bludničenju“ na sve moguće, kada cenzori izbaciše to „bludničenje“ ne ostade ništa, pa ne čudi činjenica da su gledaoci jednostavno ostali zbunjeni kada su uredno platili bioskopsku kartu, a onda odgledali finalnu verziju, tačnije tri četrvrtine filma sa „utišanim“ psovkama.

„Kao da sam gledao Monalizu sa naočarima“, rekao je jedan gledalac. „Film je 'sečen' kako je kad trebalo, tako je teško bilo pratiti radnju“, dodao je on, dok su drugi svoje nezadovoljstvo iskazivali na Twitteru rečima: „Kasapljenje, bolje da ni ne prikazuju film“.

Jedan bioskop u Dubaiju je čak odštampao poruku u foajeu u kojem se izvinjava svojim gledaocima na „bilo kakvim neprijatnostima“.

Izvor: MONDO

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.