Stižu nove promene na Facebook-u!

0

Kompanija Facebook stalno radi na novitetima i promenama kako bi zadržala korisnike. Ovog puta Cukerbergov tim predstavio je novi projekat koji će se baviti Facebook trendovima i stajaće rame uz rame sa News Feed-om.

FOTO: AP

Novi „proizvod“ jednostavno je nazvan „Trending“ i predstavlja personalizovanu listu popularnih tema za korisnike koja kombinuje njegove interese sa sadržajem koji dobija veliku pažnju na čitavoj platformi.

Svaki trend uključuje kratak opis, a korisnicima će biti omogućeno da kliknu na trend i vide listu postova i članaka povezanih sa tom temom.

Facebook će odlučivati koje su to trending teme uz pomoć algoritma koji prepoznaje „nagli porast popularnosti“. Ipak, „alogrtam nije vezan za porast količine postova i članaka na tu temu“, objasnio je potparol kompanije.

Drugim rečima ono što je popularno na Facebook-u, neće uvek biti i „trend“, ali će postati onog trenutka kad tema doživi porast u pominjanju.Za sad, Trending neće postovati plaćen sadržaj, ali postoji mogućnost i za tako nešto u budućnosti, odnosno kada se korisnici naviknu i „navuku“ na novu opciju i sadržaj koji im FB diktira kao popularan.

Kompanija je pokrenula Trending u četvrtak i u sledećih par nedelja postaće dostupan korisnicima u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Indiji i Australiji, tvrdi potparol Facebook-a. Projkat se od četvrtka takođe testira i na aplikacijama za mobilne telefone.

Trenutno Trending vidi samo određen broj test korisnika, kao što je bio slučaj i sa većinom novih projekata koje je pokrenula kompanija.

J.R.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.