Direktoru "Jahua" uz šut kartu i 59 miliona dolara

0

Enrike de Kastro, operativni direktor (COO) "Jahua", proveo je u toj internet kompaniji nešto više od godinu dana. Upravo danas je napušta pod otkazom, ali uz osmeh koji mu je izmamio bonus od 20 miliona dolara u deonicama.

Toliko će De Kastro dobiti, pored 39,2 miliona dolara već zarađenih u 2012, što u novcu, što u deonicama. De Kastro je u „Jahu“ stigao u oktobru 2012. godine, kao prvi visoki menadžer kojeg je lično angažovala Marisa Majer, nova izvršna direktorka te kompanije.

De Kastro je pre prihvatanja posla uspeo da ispregovara odlične uslove, platu od ukupno 62 miliona dolara za četiri godine, od čega je 36 miliona dolara u deonicama na ime bonusa u prve tri godine.

Direktorka Majer obratila se zaposlenima „ledenim“ mejlom u vezi sa otkazom De Kastru.

„Razmišljajući, donela sam tešku odluku da naš operativni direktor Enrike de Kastro treba da napusti kompaniju. Cenim Enrikeov doprinos i želim mu sve najbolje u budućim projektima“, napisala je Majer.

Na Internetu se u međuvremenu pojavio i snimak De Kastrovog nastupa na prestižnoj konferenciji IAB, koja je, po opštem utisku, zapečatila njegovu sudbinu.

Komentatori su ocenili da je De Kastrov nastup bio „potpuni debakl“, i to ne samo zbog jezičke barijere, kao i da je nastup danas predmet sprdnje ljudi iz IT biznisa.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.