IZLOG KOJI RUŠI TABUE: "Žene nisu samo bića u koja se ulazi"

0

Američka konfekcija donjeg veša Apparel uzburkala je njujoršku javnost kada su u svom izlogu postavili lutke sa providnim vešom i zapuštenom bikini zonom ispod.

U izlogu maloprodaje u Istočnom Hjustonu jutros su postavljene tri lutke koje mame poglede prolaznika svojim „prirodnim izgledom“ i time što su modeli prvi put prikazani bez sređene intimne regije.

Dok pojedini misle da je to „nekako perverzno“, trgovac u Apparel-u brani ovaj postupak, rekavši da je cilj da se pokrene polemika o društvenom konceptu ženske lepote.

Plastičnim manekenkama u izlogu su takođe odenuli providne brushaltere kako bi im se videle naglašene bradavice, a prodavci se slažu da je ovo dobar korak za feministe.

Kada posetite njihov sajt i odeljak sa donjim vešom, primetićete da su ovaj koncept shvatili ozbiljno i da su i živi modeli prikazani u istom duhu.

Odeću je dizajnirala umetnica Petra Kolins iz Toronta, koja tvrdi da treba da se otvore tri tabu teme za diskusiju: ' Stidne dlake , masturbacija i menstruacija '

„Ova slika prikazuje da žene nisu podređena bića u koja se ulazi“
, objasnila je ona.

„Mi smo pre svega svoje i same kontrolišemo našu seksualnost. Interesantno je da su fotografije koje aludiraju na seksualnost i repordukciju skrivene i da se na njih gleda sa gađenjem“, kazala je Kolinsova.

Ova kompanija je već nekoliko puta u prošlosti trpela kritike javnosti zato što su modeli na internet stranici bili polugoli i maloletni.

W. / DailyMail

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.