Čanak: "Arapi iza novog Zakona o radu"

0

Predsednik Ujedinjenih gradskih sindikata (UGS) "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je u petak da iza predloga Zakona o radu stoje Ujedinjeni arapski Emirati, što je kako je naveo, uslov za dobijanje ranije obećanih tri milijarde evra kredita.

„Zakon o radu je uvod u to da Srbija postane jedna od Emirata, a to je najopasnije. To je cena za one tri milijarde evra kredita. Nije Američka privredna komora iza ovoga, iza ovoga su braća Arapi“, rekao je Čanak novinarima u Beogradu.

On je na Terazijama u Beogradu, gde je postavljen jedan od štandova sindikata protiv Zakona o radu, rekao da je predlog Zakona o radu neprihvatljiv i da se on tiče svih gradjana Srbije, a da će sindikati uraditi „koliko mogu“.

Prema njegovim rečima, ministar privrede Saša Radulović zadire u sve resore zemlje, a kako je dodao, poražavajuće je što ostatak Vlade na to ćuti.

„Radulović sada reguliše sve, on će uskoro da reguliše i vojsku i policiju, ovo je cirkus“, rekao je Čanak.

S S S S i UGS „Nezavisnost“ su danas postavili štandove u svim većim gradovima Srbije, gde će deliti gradjanima propagandni materijal kako bi ih upoznali sa posledicama novog Zakona o radu.

Foto: MedijaCentar

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.